A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyolc műszaki mentéshez és tűzesethez is vonultak a megyei tűzoltók

Az elmúlt hétvégén, a Nógrád megyei tűzoltók nyolc műszaki mentésnél és egy tűzesetnél avatkoztak be, valamint hat jelzés tévesnek minősült.

Egy családi ház udvarában öt köbméter tűzifa égett péntek éjszaka Szurdokpüspökiben, az Ady Endre utcában. A tűzesethez a pásztói hivatásos tűzoltók vonultak, kiérkezésük előtt az ott lakó megkezdte egy slaggal a tűz oltását. Végül az egység gyorsbeavatkozó sugárral és kéziszerszámokkal oltotta el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Árokba hajtott és tetejére borult egy személygépjármű szombat délután Acsa és Csővár között. A járműben csak a vezetője utazott, akit a berceli hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt kiemeltek, őt a mentők kórházba szállították. Az egység áramtalanította a gépjárművet, majd átadta a helyszínt a rendőrségnek.

Lehasadt egy tizenkét méter magas hársfa egyik ága vasárnap délelőtt Salgótarjánban, a Szent Flórián téren. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók létraszer és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a veszélyes ágat.

Szerelés közben felrobbant egy személygépjármű akkumulátora vasárnap délután Bátonyterenyén, a Zrínyi úton. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei eltávolították az autóból az akkumulátort, majd átvizsgálták a járművet. A mentők két embert kórházba szállítottak.

Tetejére borult egy személygépjármű vasárnap este Felsőtoldon, a Széchenyi utcában. A balesethez a szécsényi hivatásos tűzoltók, valamint a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei vonultak, akik a rendőrségi helyszínelés ideje alatt a forgalom irányításában segédkeztek és biztosították a helyszínt. Ezt követően a tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították a járművet, majd segítettek felhelyezni azt az autómentőre, valamint felitatták az útról a kifolyt üzemanyagot. A járműben csak a sofőr utazott, aki az egységek kiérkezése előtt ki tudott szállni az autóból, őt a mentők kivizsgálásra kórházba szállították.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések