A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Most már naponta fenyegeti a nem baloldali embereket Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc megint megfenyegette Vidnyánszky Attilát, és a kormányzati tisztségviselőket, rajtuk keresztül pedig minden Fidesszel szimpatizáló - vagy egyszerűen csak nem baloldali - embert. "Az volt a célom, hogy jó időben figyelmeztessek mindenkit" - a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke ezekkel a szavakkal kommentálta az Inforádióban korábbi megnyilvánulását, miszerint a Színművészeti Egyetem alapítványának kuratóriumi elnökét földönfutóvá tenné. 

"Erősen azt gondolom, hogy azokra, akik ennek a rendszernek a felépítésében vezető szerepet vállaltak, a következő kormánynak nem kell számítania" - kérdésre válaszolva megismételte a hétfői Egyenes Beszédben elmondottakat Gyurcsány, aki szerint semmiféle kompromisszumot nem szabad kötni a polgári kormánnyal.

Arra a kérdésre, hogy hol húzná meg a határt a jobboldali szereplők eltávolításában, Gyurcsány úgy fogalmazott, "ez egy hosszú beszélgetés és értékelés tárgya lesz majd".

Ha engem megkérdeznek, akkor a szóban forgó úrra azt fogom mondani, hogy ne kapjon vezető szerepet a színházi életben 

- célozgatott Vidnyánszky Attilára, hozzátéve, hogy a szövetséges baloldali pártok vezetőinek "ugyanez, vagy nagyon hasonló" a véleménye a kérdésről. Gyurcsány szerint az nem "kádári szöveg", hogy azt üzente a "demokratáknak" a Nemzeti Színház főigazgatóját támadó posztjában, hogy "vagy küzdötök a hazáért, vagy cinkosok lesztek. Vagy-vagy". A műsorvezetőnek arra a felvetésére, miszerint sokan fenyegetésnek érezhetik ezeket a mondatokat "a 2006-os rendőri erőszak miniszterelnökének" szájából, a DK elnöke úgy válaszolt, hogy

"AZ VOLT A CÉLOM, HOGY JÓ IDŐBEN FIGYELMEZTESSEK MINDENKIT, (...) HA EZT FIGYELMEZTETÉSNEK ÉRTÉKELIK, AZT NAGYON HELYESEN TESZIK." 

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy sorai nem egyedül Vidnyánszkyhoz szóltak, azokat mindenkihez címezte. A Színművészeti Egyetem hallgatóinak tüntetésére kitérve azt mondta, "nem csodálkoznék, ha ez egy nagyon hosszú, és egyre terebélyesedő folyamat lenne". Vagyis teljesen egyértelmű, hogy politikai céljaihoz használná fel a diákokat.

Ahogy beszámoltunk róla, a DK elnöke adta meg az alaphangot a mostani SZFE-s tüntetésekhez a Vidnyánszky Attilát fenyegető mondataival. "Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek" - írta közösségi oldalán. Ezzel lényegében azt üzente, hogy a jobboldali művészekkel, értelmiséggel szemben bármit meg lehet tenni.

Gondolatai bátorítólag hatottak Ascher Tamásra és Máté Gáborra, akik befolyásukat féltve manipulálni kezdték a diákokat. A bukott kormányfő az elmúlt napokban többször is megnyilvánult ezzel kapcsolatban. Legutóbb tegnap, amikor atyáskodva megáldotta a blokádot építő hallgatókat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések