A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei, omlós vaníliás, nutellás kevert süti: ilyen egyszerű a márványozás

A vaníliás, nutellás kevert süti igazi édes kényeztetés. Nagyon egyszerű elkészíteni, és könnyen mutatóssá teheted.

A márványos sütik kívül-belül csábítóak. Legközelebb kakaó helyett próbáld ki Nutellával is, a gyerekek nagyon fogják értékelni. Bármilyen formában elkészítheted, ám ennek nagysága befolyásolhatja a sütési időt. Kávé, tea, kakaó mellé tökéletes, de a vendégeidet is bármikor elkápráztathatod vele.

Hozzávalók:

* 25 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 14 dkg Nutella
* 1 csomag sütőpor
* 4 db tojás
* 1.5 dl olaj
* 1.5 dl tej
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgákat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, majd részletekben öntsd hozzá az olajat és a tejet. A lisztet vegyítsd a sütőporral, forgasd a masszába, és dolgozd csomómentesre a tésztát. Vedd ketté, és a nagyobb, sima tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy kuglófformába. 

A másik részhez keverj Nutellát, és simítsd a vaníliás tészta tetejére. Villával vagy fakanállal keverd össze a két réteget. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld. Ha nem lesz ragacsos a sütibe szúrt tű, biztosan elkészült.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések