A megunhatatlan meggyes kevert igazi házias süti, ezúttal könnyű vajas tésztából készül.
A kevert tésztákat leginkább egyszerűségük és variálhatóságuk miatt szeretjük, gyümölccsel még ellenállhatatlanabbak. A vajas kevert legalább olyan szépen, egyenletesen jön fel, mint a piskóta, és fantasztikusan puha. Ha nem akarod, hogy a gyümölcs lesüllyedjen a tészta aljába, forgasd meg kevés lisztben.
* 25 dkg liszt
* 12 dkg vaj
* 12 dkg cukor
* 2 db tojás
* 1 dl tej
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* só
A tésztát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába vagy tepsibe, és szórd a tetejére a meggyet. Süsd meg előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt kést vagy tűt üresen húzod ki, biztosan átsült.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
A kevert tésztákat leginkább egyszerűségük és variálhatóságuk miatt szeretjük, gyümölccsel még ellenállhatatlanabbak. A vajas kevert legalább olyan szépen, egyenletesen jön fel, mint a piskóta, és fantasztikusan puha. Ha nem akarod, hogy a gyümölcs lesüllyedjen a tészta aljába, forgasd meg kevés lisztben.
Hozzávalók:
* 40 dkg meggy* 25 dkg liszt
* 12 dkg vaj
* 12 dkg cukor
* 2 db tojás
* 1 dl tej
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* só
Elkészítés:
A meggyet mosd meg, és magozd ki. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a kétféle cukorral, majd add hozzá a puha, szoba-hőmérsékletű vajat. Öntsd hozzá részletekben a tejet, és forgasd hozzá a sütőporral, sóval elkevert lisztet. Dolgozd a masszát csomómentesre.A tésztát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába vagy tepsibe, és szórd a tetejére a meggyet. Süsd meg előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt kést vagy tűt üresen húzod ki, biztosan átsült.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések