A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megmenthette volna a bukósisak az életét a pásztói baleset áldozatának


Vádat emelt az ügyészség egy 65 éves miskolci férfival szemben, aki tavaly decemberben Pásztó belterületén egy elektromos kerékpárral közlekedő idős férfit elütött. A balesetben a 91 éves férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően elhunyt.


A Balassagyarmati Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 65 éves miskolci férfival szemben, aki egy pásztói útkereszteződésben nem adta meg az elsőbbséget egy elektromos kerékpárral közlekedő idős férfinak, ezért elütötte őt.


A vád szerint a miskolci férfi 2019. december 18-án délelőtt a település Fő utcáján közlekedett személygépkocsijával a Csillag tér felé, ahol jobbra kanyarodva kívánta útját tovább folytatni. Az útkereszteződés előtt számára „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla volt elhelyezve.


Miközben 30-35 km/h sebességgel haladt az útkereszteződés irányába, az Árpád úton neki balról egy 91 éves férfi érkezett a kereszteződés térségébe egy elektromos hajtású segédmotoros-kerékpárral, 18-22 km/h sebességgel, aki egyenesen kívánt tovább haladni a városközpont irányába.


A vádlott a kellő körültekintés elmulasztása miatt nem észlelte a sértettet, figyelmetlenül behajtott az útkereszteződésébe, ahol 36-40 km/h sebességgel a sávja jobb szélén haladó segédmotoros-kerékpárnak ütközött, aminek következében a sértett az úttestre esett, miközben feje az aszfaltnak csapódott.


A balesetben a sértett koponyacsont-törést és agysérülést szenvedett, és kórházba szállítását követően 2019. december 26. napján elhunyt.


A baleset oka az volt, hogy a személygépkocsi vezetője az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a védett főútvonalon egyenesen haladó és egyenesen tovább haladni szándékozó jármű részére, de ha a sértett a balesetkor bukósisakot viselt volna, a halált eredményező sérülései nagy valószínűséggel nem következtek volna be.


A Balassagyarmati Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a gépkocsivezető ellen a Pásztói Járásbíróságon. Ebben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett a nyomozás során felmerült 354.598 Ft bűnügyi költség vádlott által történő megfizettetésére is. A vádlott jogosítványát már a nyomozás során bevonták.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések