A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megjelent az afrikai sertéspestis Németországban

Elérte az afrikai sertéspestis Németországot, a sertéseknek halálos kórt okozó vírust  egy vaddisznótetemben mutatták ki - jelentette be csütörtökön Berlinben a szövetségi kormány mezőgazdasági és élelmezési minisztere.

Julia Klöckner elmondta, hogy

A FERTŐZÖTT VADÁLLAT TETEMÉRE AZ ORSZÁG KELETI RÉSZÉN FEKVŐ BRANDENBURG TARTOMÁNYBAN BUKKANTAK RÁ, A LENGYEL HATÁRTÓL NÉHÁNY KILOMÉTERRE.

A pestist a tartományi és a szövetségi referencia-laboratórium is kimutatta a maradványokból vett mintákban. Így bizonyossá vált, hogy az Európai Unió területén 2014-ben megjelent vírus elérte Németországot.

Az eset miatt megkezdte működését az állatok körében terjedő járványok elleni védekezést összehangoló nemzeti válságstáb, a kormány pedig felvette a kapcsolatot az Európai Bizottsággal és Európán kívüli partnerekkel is.


Az illetékes helyi hatóságok a vírus terjedésének feltartóztatására elrendelhetnek egyebek mellett közlekedési korlátozásokat, megtilthatják a vadászatot, korlátozhatják mezőgazdasági területek használatát, vagy akár le is zárhatnak területeket.

A LEGFŐBB CÉL ANNAK MEGAKADÁLYOZÁSA, HOGY A VÍRUS MEGJELENJEN HÁZI SERTÉSEKBEN.

A lengyel határ mentén fekvő tartományok - Brandenburg mellett Mecklenburg-Elő-Pomeránia és Szászország - hatóságai hónapok óta fokozott készültségben vannak, mert

2019 NOVEMBERE ÓTA TÖBB MINT ÖTVEN SERTÉSPESTIS-FERTŐZÖTT VADDISZNÓTETEMET TALÁLTAK LENGYELORSZÁG NYUGATI RÉSZÉN.

EZÉRT SZÁMOS RÉGIÓBAN TELEPÍTETTEK KÜLÖNLEGES - ELEKTROMOS ÁRAMOT VEZETŐ ÉS A FARKAS, A MEDVE ÉS AZ EMBER SZERVEZETÉT JELLEMZŐ SZAGMINTÁKBÓL ÖSSZEÁLLÍTOTT KEVERÉKET KIBOCSÁTÓ - MOBIL KERÍTÉST,

hogy gátolják a vaddisznócsordák átvándorlását Lengyelországból. A vírus kizárólag a vaddisznókat és a házi sertéseket betegíti meg, más állatokra és az emberre veszélytelen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések