A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megint óriási tűz van a bejrúti kikötőben - videó

Egy hónappal a pusztító robbanás után csütörtökön újra tűz van a bejrúti kikötőben, ami pánikot keltett a lakosság körében. Egy raktárban csaphattak fel a lángok.

Hatalmas tűz van Bejrút kikötőjében, egy detonáció pánikot váltott ki a lakosság körében - írja az ABC News.

Egyelőre nem világos, hogy pontosan mi okozta a tüzet.



Az állami hírügynökség szerint

EGY RAKTÁRBAN CSAPTAK FEL A LÁNGOK, AHOL OLAJAT ILLETVE GUMIABRONCSOKAT TÁROLNAK.

A tűzoltók megkezdték az oltást, a munkában a hadsereg helikopterei is részt vesznek. A hatóságok lezárták a környező utakat, Marwan Abboud bejrúti kormányzó pedig felszólította az autósokat, hogy kerüljék a kikötőbe vezető utakat, hogy a tűzoltók minél gyorsabban tudjanak ezeken közlekedni.

George Kettaneh, a Vöröskereszt Llibanoni vezetője a Reuters-nek azt mondta, hogy nem kell újabb robbanástól tartani, és nem tudnak sérültekről sem.

Az ABC News helyi tévécsatornákra hivatkozva azt írja, hogy a környező irodákban lévő cégek felszólították a dolgozóikat, hogy hagyják el a területet.



Augusztus 4-én óriási robbanás rázta meg Libanon fővárosát, amikor a kikötőben felrobbant közel három ezer tonnyáni ammónium-nitrát. A katasztrófában több mint 190 ember halt meg, körülbelül 6500 sérültek meg, és több ezer épület vált lakhatalanná.

A héten ez már a második alkalom volt, hogy felcsaptak a lángok a kikötőben: a kedden keletkezett kisebb tüzet gyorsan eloltották, de ez is pánikot keltett a város lakóiban.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések