A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meggondolta magát a Színművészeti több vezetője, mégis hajlandók tárgyalni Vidnyánszky Attilával

Az Origo információi szerint délután kettőre a Nemzeti Színházba ment a Színház- és Filmművészeti Egyetem több vezetője. Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök – egyúttal szeptember elsejétől a munkáltatójuk – többször próbált tárgyalni a Színművészeti korábbi, de hivatalban levő vezetőivel, ők viszont elzárkóztak.

Úgy tudjuk, erősen megosztott a vezetőség, egy részük nem hajlandó semmilyen párbeszédre, Upor László rektorhelyettes viszont igen – írja a HírTV.

Két napja barikádozta el magát több színművészetis a Vas utcában: csak azt engedik be az épületbe, akit akarnak, és ők akarják meghatározni, hogy kik tanítsanak. Nem fogadják el a modellváltást, és hogy a kuratórium elnökének a nemzetközileg elismert, Kossuth-díjas művészt, a Nemzeti Színház igazgatóját, Vidnyánszky Attilát választották.

A tüntetésszerűség mögött egyébként a baloldali pártok sorra felfedezhetők, Gyurcsány Ferenc fenyegetőzésétől kezdve a Jobbikon át Demszky Gáborig.

Eddig azt mondták a Színművészeti vezetői, hogy nem hajlandók tárgyalni munkáltatójukkal, Vidnyánszky Attilával. De nem mentek el a korábbi fenntartó, az ITM vezetőihez sem. Úgy tudjuk, mára erősen megosztottá váltak, és Upor László rektorhelyettes, egy másik vezető és a tüntetésen is szónokló tanácsadó mégis elfogadta Vidnyánszky Attila meghívását.

Információink szerint Upor Lászlóék hangfelvételt akarnak készíteni a megbeszélésről. Vidnyánszky Attila (és a kuratórium) ebbe beleegyezett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések