A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Leszámolás a Jobbikban: Kizárták a pártból, mert Jakabot kritizálta

Kizárták a Jobbikból Varga Zsoltot, aki párt kaposvári választókerületi elnöke volt. Az Országos Etikai és Fegyelmi Bizottság a politikus pártból való eltávolítást azzal indokolta, hogy az a Facebookon negatívan kommentálta Jakab Péternek egy bejegyzését, írja a Magyar Nemzet.

Varga Zsolt egy augusztus 12-i poszt alá azt írta: „Hát ez a beszólás elég ügyefogyottra sikerült”. A fegyelmi bizottság azzal indokolta döntését, hogy ez a bejegyzés becsmérli a párt elnökének szereplését, és így a Jobbik hátrányos megítélésére, és a belé vetett bizalom megingatására alkalmas, így a párt választási esélyeit is ronthatja.

Ehhez kapcsolódóan megjelent egy hozzászólás a Jobbik Facebook oldalán található egyik bejegyzés alatt, amelynek szerzője Farkas Gergelyt idézi, aki a pártból való kilépésekor májusban azt írta: „Nem az én közösségem az, ahol Jakab Péter és csapata a tisztújítás napjától szisztematikus leszámolást folytatnak mindenkivel, akit ellenségnek vélnek”.

A volt jobbikos akkor kifejtette:

Jakab Péter és csapata gyakorlatilag egy besúgóhálózatot működtetnek a pártban,

és, ha érdekük úgy kívánja, hangfelvételeket készítenek emberekről, dokumentálják, hogy ki kivel találkozik, valamint külön munkatársi feladatkörbe tartozik, hogy megfigyeljék a Facebookon, ki milyen belső ellenségnek gondolt ember bejegyzését kedveli. Farkas Gergely szerint a párt vezetői attól sem riadtak vissza, hogy lejárató információkat gyűjtsenek képviselőkről, hogy azokat az érdeküknek megfelelően tudják használni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések