A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Látogatási tilalmat rendeltek el a szociális intézményekben

Látogatási és elhagyási tilalmat rendelt el a szociális intézményekben az Országos Tisztifőorvos. Felmentést csak az kaphat, aki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni.

Szeptember 7-től Magyarország összes szakosított ellátást nyújtó szociális intézményében intézményelhagyási és -látogatási tilalmat rendelt el az Országos Tisztifőorvos határozatával - írja keddi közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI). A tájékoztatás szerint ez alól csak abban az esetben adható felmentés, ha valaki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni.

AZ INTÉZMÉNY ELHAGYÁSI TILALOM NEM VONATKOZIK AZ ÉJJELI MENEDÉKHELYEKRE ÉS A HAJLÉKTALANOK ÁTMENETI SZÁLLÁSÁRA 

- írják.

A kertbe ki lehet menni

A közleményben azt is hozzáteszik, hogy az intézményeket csak indokolt esetben, például munkavégzés, vagy egészségügyi ellátás miatt, vagy az intézményvezető engedélyével különösen indokolt esetben lehet elhagyni, illetve a fogyatékos személyek, a pszichiátria és szenvedélybetegek ellátását biztosító intézmények szervezett szabadidős céllal hagyhatóak el.

Viszont

TOVÁBBRA SEM JELENTI AZ INTÉZMÉNY ELHAGYÁSÁT, HA VALAKI AZ INTÉZMÉNY KERTJÉBEN, TERÜLETÉN TARTÓZKODIK 

- erre a korlátozás sem vonatkozik.

Új ellátottat csak a felvétel előtt készült, 2 negatív Covid-teszt birtokában lehet felvenni. Ez az előírás nem vonatkozik a hajléktalonok éjjeli menedékhelyére. Covid-19 tüneteket mutató hajléktalan személyt pedig minden esetben egészségügyi intézménybe kell szállítani - derül ki az EMMI közleményéből.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések