A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kutyákkal gyakorlatoztak a nógrádi rendőrök


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség kutyavezetői és négylábú segítői pénteken képzésen vettek részt Romhányban, amelyen többek között a támadás elhárítását és a személykutatást is gyakorolták.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által megszervezett közös képzésen szeptember 18-án a délelőtt Romhányban a főkapitányság munkatársai és a Készenléti Rendőrség kutyavezetői, valamint négylábú társai hajtották végre a gyakorlatokat. A program célja az ismeretbővítés mellett a munka során megszerzett tapasztalatok cseréje volt.

A közös képzésen főleg őrző-védő gyakorlatokat hajtottak végre a rendőrök, amelyet különféle beállított, de mégis életszerű szituációkban a szolgálati kutyájukkal közösen kellett megoldani. Gyakorolták többek között a garázda jellegű cselekménnyel szembeni intézkedést, illetve az épületben személykutatást és támadás elhárítását. Az ebek által gyakorolt engedelmességi és ügyességi feladatsort, valamint a nyomkövetési és keresési feladatokat minden résztvevő kiválóan teljesítette.



A speciális feladatokra tekintettel célszerű a kutyavezetők közös szituációs képzése. A rendőrök közterületi munkáját hatékonyan segítik a szolgálati kutyák, mivel jelenlétük visszatartó erőt képvisel a jogsértő személyekkel szemben.

A közbiztonság fenntartása érdekében a képzésen résztvevők délután a Rétsági Rendőrkapitányság illetékességi területén közösen láttak el közterületi szolgálatot.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések