A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két évet kapott a Battonyánál elfogott embercsempész

A Battonyai Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt állított bíróság elé egy 41 éves román állampolgárságú férfit, aki négy indiai állampolgárnak nyújtott segítséget ahhoz, hogy a román-magyar államhatárt a „zöldhatáron” átlépve Magyarország mélysége felé, majd onnan Európa más országaiba jussanak.

Az eljáró ügyészi szerv a gyorsított eljárás keretében a bűncselekmény elkövetésén tetten ért és azt részben beismerő terheltet az elkövetéstől számított második napon bíróság elé állította, ezzel jelentősen hozzájárulva az eljárás gyors és hatékony lefolytatásához.

A férfi még augusztus 26-án a reggeli órákban Battonya külterületén, a 4455. számú közúton négy indiai férfit vett fel az autójába abból a célból, hogy őket Budapestre szállítsa, majd onnan bűntársa segítségével Európa más országaiba juttassák őket. Az indiai férfiak a román-magyar államhatárt a „zöldhatáron” lépték át, és akkor érték őket tetten a Battonyai Határrendészeti Kirendeltség szolgálatból hazafelé tartó járőrei, amikor éppen szálltak be a gépkocsiba. A férfi cselekményéért, a négy indiai férfi Budapestre szállításáért, 200 eurót kapott volna ismeretlen megbízójától.

A Battonyai Járásbíróság a letartóztatásban lévő férfit két év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, két évre kiutasította Magyarország területéről, a bűncselekmény eszközéül használt személygépkocsit pedig elkobozta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések