A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kari Geri szó nélkül hagyta a Nemzet Zászlója rendezvényt – Videó

Hiába kérték fel Karácsony Gergely főpolgármestert a Nemzet Zászlója hazafias rendezvény nyitóbeszédének megtartására, Budapest első embere még szóra se méltatta az esemény szervezőit.

A Nemzet Zászlója rendezvény megnyitóján a főszervező, Szilágyi Ákos átadta a szót Karácsony Gergelynek. A résztvevők hiába várták a főpolgármester megszólalását, fél percen keresztül néma csend honolt az óriási nemzeti színű kokárdává változtatott Hősök terén.

A főszervező a Magyar Nemzetnek elmondta, a főpolgármester még arra sem méltatta a rendezvényt, hogy egy e-mail üzenetben udvariasan elutasítsa azt. – Némán maradása után visszavettem a szót, és leszögeztem: elgondolkodtató mindaz, amit hallottunk. Azt hiszem, ezen üzenet fényében még érthetőbb, miért vagyunk itt, és miért kell itt lennünk minden évben – mondta Szilágyi Ákos.

A szervező hozzátette: felkérő levelünkben arra kértük a főpolgármestert, amennyiben nem tud részt venni, egyik helyettese révén tolmácsolja gondolatait a magyar lobogóval kapcsolatban.


Szilágyi Ákos beszéde:

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Mivel Ön a főpolgármestersége alatt, különösen az elmúlt időszakban többször tanújelét adta annak, hogy mennyire fontos az Ön számára a különböző jelképek, zászlók tartalmának képviselete, ezért most nemzeti jelképünk, a trikolór képviseletére kérem fel Önt.

Mint a Nemzet Zászlója rendezvény ötletgazdája és főszervezője, felkérem Önt, hogy a 2020. augusztus 30-i rendezvényünk ünnepi műsorát a főváros nevében személyesen nyissa meg egy ünnepi köszöntő elmondásával.

Mint ismeretes, az Országgyűlés 2014 december 17-én a magyar zászló és címer napjává nyilvánította március 16-át. Ezen ünnepnap tiszteletére három évvel ezelőtt útnak indítottam a Nemzet Zászlója az Andrássy úton rendezvényünket, melynek keretében egy 1848 méter hosszú, két méter széles, nemzeti színű zászlót viszünk végig 1848 ember segítségével, 1848 méteres útján, az Operától – hűségünk jeléül – hőseink lábai elé, a Hősök terére. Itt egy élő kokárdát  alkot  az óriás zászló, majd kezdetét veszi az ünnepi műsor.

A Covid-járvány kitörése miatt az eredeti dátum helyett kellett áttenni az eseményt a második bécsi döntés, Észak-Erdély és Székelyföld visszacsatolásának 80.évfordulójára. Közismert az Ön különböző zászlók iránti elkötelezett tisztelete, ezért is fordulunk Önhöz a felkéréssel.

Amennyiben a főváros vezetésének ügyviteli terhei miatt nem jutna ideje személyesen eleget tenni felkérésünknek, úgy kérem jelölje ki azt az alpolgármesterét, aki Ön helyett venne részt személyesen az eseményen és tolmácsolná az Ön által megfogalmazott gondolatokat nemzetünk zászlajának ünnepén.

És most átadom a mikrofont és a színpadot főpolgármester úrnak vagy delegáltjának. Hallgassuk meg Magyarország fővarosának főpolgármesterét.


Az Országgyűlés 2014. december 17-én a magyar zászló és címer napjává nyilvánította március 16-át. Ezen ünnepnap tiszteletére három évvel ezelőtt útnak indították a Nemzet Zászlója rendezvényt az Andrássy úton, melynek keretében egy 1848 méter hosszú, két méter széles nemzeti színű zászlót visznek végig 1848 ember segítségével az Operától a Hősök terére, ahol egy élő kokárdát alkot az óriás zászló, majd kezdetét veszi az ünnepi műsor. A Covid-járvány kitörése miatt idén az eredeti dátum helyett a második bécsi döntés, Észak-Erdély és Székelyföld visszacsatolásának nyolcvanadik évfordulójára időzítették az eseményt.

Egyébként kis híján el kellett halasztani a Nemzet Zászlója rendezvényt, mivel a főváros ugyanarra az időpontra szervezte a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjét, amikor a rendőrségnél korábban bejelentett hazafias rendezvény zajlana. A tervek szerint a zenekar az Európai Unió hivatalos himnuszát, az Örömódát játszotta volna. Végül a Budapesti Fesztiválzenekar lemondta koncertjét, mert a Főváros tévedett, amikor egy már bejelentett rendezvényre rászervezte a szellemiségben ellentétes koncertet.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések