A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jász-Nagykun-Szolnok megyében több helyen is felcsaptak a lángok

Tüzekkel birkóztak csütörtökön a tűzoltók.

Kigyulladt egy kétszáz bálából álló kazal csütörtök reggel egy Kisújszállás külterületén lévő tanyán – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A lángok másik kazlakat veszélyeztettek. A karcagi hivatásos és a kisújszállási önkormányzati tűzoltók több oldalról, négy vízsugárral fékezték meg a lángokat, miközben kéziszerszámokkal átforgatták és szétterítették a bálákat. Ebben erőgépek is segítették őket. Végül mintegy száz bála vált a lángok martalékává.

Villanyvezetékre hullott és a gyalogosforgalmat veszélyeztette egy családi ház széldeszkája csütörtök délelőtt Rákóczifalván, a Hunyadi János úton. A szolnoki hivatásos tűzoltók kézifűrésszel távolították el a veszélyesen lógó elemet.

Füstölt egy személygépkocsi műszerfala csütörtök délelőtt a szolnoki Áchim András utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezésére a közeli iskola dolgozója egy porral oltóval beavatkozott, így tűz már nem volt. Az egység végezetül áramtalanította a járművet.

Leégett egy körülbelül húsz négyzetméteres tárolóépület, és a benne lévő tűzifa csütörtök délután Tiszaföldváron, a Nyárfa úton. Az ingatlan udvarán kerti hulladékot égettek, ám a tüzet felügyelet nélkül hagyták, amely így átterjedt a tárolóra. A kunszentmártoni hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. A tűz kismértékben károsította a szomszédos melléképület tetőszerkezetét és a közelben lévő kerítést is, de a tűzoltók beavatkozásának köszönhetően jelentős károk nem keletkeztek.

Közel ötezer négyzetméteren, több foltban égett az aljnövényzet csütörtök délután Nagykörű határában, amely egy erdőt és gyümölcsöst, hétvégi házakat és lábon álló napraforgót veszélyeztetett. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal számolták fel a károkat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések