A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ismeretlenek megverték Navalnij egyik munkatársát Cseljabinszkban

Ismeretlenek megverték Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus egyik munkatársát Cseljabinszkban, néhány nappal a regionális választások előtt - közölte csütörtökön mozgalmuk, a Jövő Oroszországa.

Az eset szerdán este történt, a támadók nem vették el Alekszej Baraboskin országos koordinátor értéktárgyait, sem a telefonját, sem a pénzét.

A MENTŐK AZ ELSŐ VIZSGÁLAT ALAPJÁN ÚGY VÉLIK, HOGY KOPONYATÖRÉST SZENVEDETT.

Baraboskin több fenyegetést is kapott az utóbbi hetekben - írta a mozgalom közleményében, amelyhez csatolt egy fényképet is az aktivista összevert arcáról.

Oroszországban számos regionális parlamenti választás lesz a hét végén, így az Ural és Szibéria között elterülő cseljabinszki területen is. Noha Vlagyimir Putyin orosz elnök pártja, az Egységes Oroszország várhatóan majdnem minden régióban nyerni fog, tekintélyét megtépázták a korrupciós botrányok, a gazdasági válság és egyes térségekben a választói ellenérzések vele szemben.
Éppen egy nappal a cseljabinszki eset előtt Olga Guszeva, a mozgalom novoszibirszki programmenedzsere közölte, hogy

ISMERETLENEK BŰZÖS VEGYI FOLYADÉKKAL TÁMADTAK MEG A VÁROSBAN VELÜK SZÖVETSÉGES AKTIVISTÁKAT, LEGALÁBB HÁROM EMBER KÓRHÁZBA KERÜLT.

Két, tréningruhába öltözött, maszkot viselő férfi rohant be a Novoszibirszk Koalíció 2020 irodájába, amely egyben a Navalnij-csapat helyi központja is.

NAVALNIJ NÉHÁNY NAPPAL AZT MEGELŐZŐEN LÁTOGATOTT NOVOSZIBIRSZKBE, HOGY AUGUSZTUS 20-ÁN ROSSZUL LETT ÉS KÓMÁBA ESETT A TOMSZK-MOSZKVA REPÜLŐJÁRATON.

A politikus a szeptember 13-i helyi választásokra készülő ellenzéki jelöltekkel találkozott, és a helyi tisztségviselők korrupciós ügyeiről forgatott videókat a délnyugat-szibériai Tomszk városában.
A hozzátartozói kérésére Berlinbe került 44 éves Navalnij szervezetéből vett minták alapján a német hadsereg vegyifegyver-szakértői kimutatták, hogy

AZ ELLENZÉKI POLITIKUST AZ EGYKORI SZOVJETUNIÓBAN KIFEJLESZTETT NOVICSOK TÍPUSÚ HARCI IDEGMÉRGEK EGYIK FAJTÁJÁVAL MÉRGEZTÉK MEG.

A német kormány a vizsgálati eredmények alapján közölte, hogy Navalnij mérgezéses támadás áldozata lett hazájában.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések