A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Horvát nyaralás után dolgozott a koronavírusos orvos Gyulán

Horvátországban nyaralt a Békés Megyei Központi Kórház azon orvosa, aki most az intézmény fertőző osztályán fekszik. A térdsebész hazatérte után, külföldi pihenését eltitkolva dolgozott, míg rosszulléte, magas láza miatt nem csináltak rajta COVID-tesztet, ami pozitív lett. A felelőtlen doktor miatt már öt munkatárs is karanténban van.

A Békés Megyei Központi Kórház fertőző osztályán fekszik az intézmény egyik orvosa koronavírus fertőzöttség miatt, további öt orvos pedig karanténban van – tudta meg a Magyar Jelen. Információink szerint Butt Zsolt, a térdsebészet szakorvosa az elmúlt napokban hasi panaszokkal és hasmenéssel jelentkezett a kórháza sürgősségi osztályán.

Kollégái megkérdezték, hogy tartózkodott-e külföldön, mire a doktor nemleges választ adott.

Rossz közérzete ellenére Butt Zsolt tovább praktizált, információink szerint műtétet is végzett.

Az orvos panaszai nem enyhültek, be is lázasodott, ezért elvégezték rajta a koronavírus tesztet, ami pozitív lett. Megdöbbentő módon

Butt ekkor elismerte, mégis járt külföldön, mégpedig Horvátországban.

A térdsebész jelenleg a fertőző osztályon van, ráadásul további öt orvos, akikkel érintkezett, karanténba került.

Portálunk megkereste Szabó Ferencet, a kórház orvos igazgatóját, hogy megtudjuk, egy ilyen felelőtlen orvosi viselkedés von-e maga után bármilyen vizsgálatot, illetve milyen következményei lesznek Butt Zsolt meggondolatlan hozzáállásának. Szerettük volna megtudni, hányan fertőződtek meg azok közül, akik érintkeztek a térdsebésszel, van-e köztük kórházi beteg, de arra is kiváncsiak voltunk, a fentieknek van-e köze ahhoz, hogy csütörtök 00.00 órától a kórház teljes területén látogatási tilalmat rendeltek el.
Az intézmény vezetése visszahívást ígért, amint ez megtörténik, cikkünket frissítjük.

Ismert, márciusban Szegeden történt hasonló, ott Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora volt az a koronavírusos orvos, aki operált is miközben már vírushordozó volt. Az akkori sajtóhírek szerint a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója Ausztriában volt síelni, és miután hazajött, nem vonult karanténba, hanem bement dolgozni. Vizsgálatnak csak azután vetették alá, hogy a koronavírus tüneteit produkálta. A professzor hanyagsága miatt a rektori hivatal munkatársai is karanténba kerültek, de számtalan embert megfertőzhetett azokban a napokban, amíg bejárt a kórházba, és műtéteket is végzett.

A békési intézmény honlapján fellelhető információk szerint egyébként a Békés Megyei Központi Kórház Magyarország negyedik legnagyobb kórházaként, mintegy 300 ezer lakos egészségügyi szakellátását végzi. Az intézmény közfinanszírozott fekvőbeteg szakellátási kapacitása 1971 ágy, a fekvő és járó beteg ellátásban mintegy 3 ezer munkatárs dolgozik.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések