A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Furcsa ítélet született a "magyar Rezesova-ügyben"

Mindössze pénzbüntetéssel megúszta az a nő, aki legalább 160-nal, de lehet még ennél is sokkal gyorsabban nekihajtott egy autósnak az M3-as autópályán. A nő részeg volt, ez biztos, csak kevésen múlt, hogy nem történt tragédia. Az ügyet többen a „magyar Rezesova-ügynek" nevezik, ugyanis rengeteg a hasonlóság: a szlovák milliomos nő 2012-ben részegen, nagy sebességgel belerohant az előtte szabályosan haladó autóba, az M3-as autópályán. A balesetben négy ember halt meg. A balesetet okozó szlovák nő 9 év börtönt kapott. Őt napra pontosan hat éve ítélték el jogerősen. A két ügy körülményei kísértetiesen hasonlóak, azt leszámítva, hogy a ma tárgyalt balesetben nem halt meg senki. Illetve, hogy ma egy nagyon enyhe ítélet született.

2016. június 16-án, este 9-kor munkába indult Lőrinciből Budapestre Török Bálint és felesége. Az M3-as autópályára egy rönkszállító teherautó mögött hajtottak fel, nem sokkal később a férfi elkezdte megelőzni a teherautót.

MÁR MAJDNEM SIKERÜLT IS A MANŐVER, AMIKOR LÁTTA A VISSZAPILLANTÓBÓL, HOGY NAGY SEBESSÉGGEL ÉRKEZIK MÖGÖTTÜK EGY MÁSIK AUTÓ.

Csak annyit tudott mondani a becsapódás előtt a feleségének, hogy:

Belénk fognak jönni.

A hátulról érkező BMW olyan nagy sebességgel rohant a Fordba, amitől az a szalagkorlátnak csapódott, megpördült, majd a forgalommal szemben állt meg. Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint, a Fordban ülő férfi 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, a BMW-t vezető részeg nő pedig 8 napon túl gyógyulót, mivel eltört a csuklója. Idén januárban, a tárgyaláson azt mondta az orvosszakértő, hogy

A 30 ÉVES NŐ VÉRALKOHOLSZINTJE LEGALÁBB EGY EZRELÉK VOLT, AMIKOR 155-175 KILOMÉTERES SEBESSÉGGEL BELECSAPÓDOTT AZ ELŐTTE HALADÓ FORDBA.

Az ügyészség végül a BMW-s nőt, ittas vezetéssel vádolta meg, a sebességtúllépést nem vizsgálták, a Fordot vezető férfit pedig, közúti baleset gondatlan okozásával vádolta - írta korábban a Magyar Nemzet.

A NŐT 2016-BAN AZ ÜGYBEN ELÍTÉLTÉK ITTAS VEZETÉS MIATT, 280 EZER FORINT BÜNTETÉST KELLETT FIZETNIE, VALAMINT FÉL ÉVRE BEVONTÁK A B KATEGÓRIÁS JOGOSÍTVÁNYÁT, DE A KÖZÚTI JÁRMŰVEZETÉSTŐL NEM TILTOTTÁK EL.

Vagyis egy kisebb motort ezután is vezethet. A végleges orvosszakértői vizsgálat csak 2018. novemberére készült el, ez megállapította, hogy Török Bálint is 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Innentől a BMW-s nő már nem csak magának okozott súlyos sérülést a balesetben, hanem a másik sofőrnek is. Ezért

AZ ÜGYÉSZSÉG PERÚJÍTÁST KEZDEMÉNYEZETT,

az új bizonyítékra és tényre hivatkozva és a vádlottak padjára került a nő is. A nő idén márciusban, a tárgyaláson azt mondta, hogy a baleset előtt vészfékezett, ami 1,3 másodperc alatt akár 30-40 kilométeres lassulást jelenthet, így

NEM KIZÁRHATÓ AZ SEM, HOGY A BALESET ELŐTT AKÁR 195-TEL SZÁGULDOTT.

Miért lett ez a magyar Rezesova-ügy?

Sok a hasonlóság a két történetben, mindkét nő az M3-as autópályán okozott balesetet részegen, a sebességkorlátozást jócskán túllépve. Mindketten magánéleti problémájuk miatt ültek részegen a volánhoz. A különbség, hogy a magyar nő által okozott balesetben senki sem halt meg. A szlovák milliomosnőt 9 év börtönre ítélték, a 30 éves magyar nő egyelőre pénzbüntetéssel úszta meg és azzal, hogy egy évre bevonták a B kategóriás jogosítványát.

Mindezek ellenére a nővel szemben a gyorshajtás miatt nem emeltek vádat és nem is vizsgálták, pedig Török Bálint ügyvédje a szakértői véleményre hivatkozva azt állítja, ha a nő nem lépi túl a megengedett sebességet, a baleset meg sem történt volna.

AZ ÜGYÉSZSÉG SZERINT A FÉRFI TÚL LASSAN ELŐZHETTE A RÖNKSZÁLLÍTÓT, NAGYJÁBÓL 90 KILOMÉTERES SEBESSÉGGEL, VALAMINT NEKI KELLETT VOLNA ELSŐBBSÉGET ADNI, EZÉRT ŐT KRESZ SZABÁLYSZEGÉSSEL VÁDOLTÁK.

Az ügyben három tanút hallgatott meg a bíróság, egyikük azt mondta, hogy a BMW jócskán túllépte a 130 kilométer/órás sebességhatárt, elmondása szerint 150-180 kilométeres sebességgel ment. Végül ma a bíróság első fokon nagyon hasonló ítéletet hozott mindkét vádlott ügyében.

A NŐRE KISZABOTT MOSTANI ÍTÉLET ANNYIBAN KÜLÖNBÖZÖTT, A KORÁBBITÓL, HOGY MÉG FÉL ÉVVEL MEGHOSSZABBÍTOTTÁK A B KATEGÓRIÁJÚ JOGOSÍTVÁNYÁNAK BEVONÁSÁT, A PÉNZÖSSZEG AZONBAN NEM VÁLTOZOTT ÉS MIVEL AZT MÁR KORÁBBAN BEFIZETTE, ÍGY NEM TERHELTE TOVÁBBI PÉNZBÜNTETÉS SEM.

A vétlen sofőrt 150 ezer forint pénzbírságra ítélték.

A FÉRFI VÉDŐI SZERINT ARÁNYTALAN AZ ÍTÉLET, ŐK IS ÉS AZ ÜGYÉSZSÉG FELLEBBEZÉST JELENTETT BE A NŐ ÍTÉLETÉNEK SÚLYOSÍTÁSÁÉRT.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt javasolt vele szemben. Az ügy másodfokon fog folytatódni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések