A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fahéjas, tejszínes szilvaleves: pudinggal sűrítve a legfinomabb


Hideg napokon melegen, nyárias őszi napokon behűtve kínáld a fahéjas-tejszínes szilvalevest!


Nyáron és kora ősszel a gyümölcslevesek sokkal jobban esnek, mint a forró húslevesek. A szilva tökéletes alapanyag, és most érik. Ne főzd sokáig, hogy minél több vitamin maradjon benne! Érdemes előre elkészíteni a levest, hogy a hűtőben jól összeérjenek az ízek: a fűszerek közül nem hiányozhat a fahéj vagy a szegfűszeg.

Hozzávalók:

👉 60 dkg szilva
👉 8 dl víz
👉 2 dl tejszín
👉 3 evőkanál cukor
👉 0.5 teáskanál fahéj
👉 0.5 teáskanál szegfűszeg
👉 0.5 rúd vanília
👉 1 evőkanál vaníliás pudingpor
👉 1 teáskanál citromlé
👉 citromhéj

Elkészítés:

A szilvát mosd meg, magozd ki, és rakd egy lábosba. Tedd hozzá az ízesítőket, tehát a cukrot, fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliarúd kikapart belsejét. Öntsd fel a vízzel.

Főzd forrástól számítva 10 percig, majd pépesítsd botmixerrel. Közben dolgozd simára a pudingport a tejszínnel, és csorgasd a levesbe. Főzd össze, de ne hagyd abba a kavarást. Végül öntsd hozzá a citrom levét. Tálaláskor díszítheted tejszínhabbal és a citrom héjával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések