A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ételek, melyek segítenek teherbe esni

A gyermekvállalást tervezgető párok az étrendjükkel is elősegíthetik a megtermékenyülést. Mit javasolt ilyenkor fogyasztani, és mely ételek kerülendőek?

Ha valaki gyereket szeretne, sok mindent hajlandó megtenni annak érdekében, hogy valóra váljon a vágya. Az American Journal of Obstetrics & Gynecology nevű szaklapban jelent meg a tanulmány, amely szerint vannak ételek, amelyek kifejezetten megnövelhetik a fogantatás esélyeit.

Bár túlzás lenne "termékenységi diétának" nevezni a táplálkozási módszert, a tanulmány sokat segíthet, hogy olyan étrendet állíthassunk össze magunknak, amely valóban segítséget nyújthat abban, hogy megnöveljük a fogantatás esélyeit.

Ételek, melyek befolyásolják a teherbeesést

Természetesen a táplálkozás mellett számos tényező szerepet játszik abban, hogy milyen valószínűséggel tudunk teherbe esni. Ilyen például az életkor, az egészségi állapot, az esetleges betegségek és a testsúly is. És persze számos nő van, aki képes minden különösebb erőfeszítés nélkül megfoganni. Ugyanakkor a tanulmány talált összefüggéseket bizonyos ételek gyakori fogyasztása és a teherbeesés valószínűsége között.

A termékenységet növelő ételek közé tartoznak például a zsírosabb húsú halak, mint a tonhal, vagy a lazac. Szintén hasznos a dió, a szója, illetve a szójabab, a halolaj, és általánosságban a legtöbb tengeri étel. Jót tesz továbbá a baromfihús, a teljes kiőrlésű gabonafélékből készült élelmiszerek, valamint a zöldségek és a gyümölcsök fogyasztása is. Ezek a nőket termékenyebbé tehetik, férfiak esetében pedig javíthatnak a sperma minőségén. A folsav tartalmú táplálékkiegészítők szedése is sokat segíthet.

Ételek, amelyek nem tesznek jót

Ugyanakkor olyan ételek is vannak, amelyek nem feltétlenül tesznek jót azoknak, akik minél hamarabb gyermeket szeretnének. Ilyenek a sajtok, a tojássárgája, a D-vitaminnal dúsított gabonapelyhek, illetve az antioxidánsokat tartalmazó táplálékkiegészítők.  Fontos továbbá, hogy a koffeint, illetve alkoholt tartalmazó italokat csak mértékkel fogyasszuk.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések