A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erősödik a Sally hurrikán, amely hamarosan eléri az USA déli partját


Bár a hurrikán csak nagyon lassan 4-6 kilométer/órás sebességgel közelít a part felé, de életveszélyes áradásokat okozhat és 160 km/h-s széllökéseket hoz magával – számolt be az Associated Press.


A Sally hurrikán a Florida déli részén való kiindulópontjától eltekintve eddig javarészt a Mexikói-öböl vizei felett vánszorgott 4-6 kilométer/órás (2-3 mérföld/órás) állandó sebességgel, viszont helyi idő szerint szerda reggel el fogja érni Florida észak-nyugati partvidékét, illetve Alabama és Mississippi államok partjait.


Az amerikai tartalékos légierő egyik repülőjének a felvételéből és egy Alabama partjainál lévő Doppler radar segítségével megállapították a szakemberek, hogy

A HURRIKÁN 160 KILOMÉTER/ÓRÁS SZELET HOZ MAGÁVAL.

Ahogy az időjárási viszonyok egyre romlanak az amerikai nemzeti meteorológiai szolgálat (National Weather Service, röviden NWS) fokozott figyelemre hívta fel az érintett területek lakosait, illetve, hogyha szükséges meneküljenek biztonságos helyre.


Az NWS arról is tájékoztatott, hogy a hurrikán heves áradásokat idézhet elő, amik az emberi életekre komoly fenyegetést jelentenek, illetve jelentős anyagi károkat okozhatnak.

Ez egy ÉLETVESZÉLYES HELYZET. AZONNAL KERESSENEK MAGASLATI HELYEKET!!

– írta a meteorológiai szolgálat egy Twitter-bejegyzésben.


A becslések szerint alapvetően 25-50 centiméter csapadék is várható a hurrikán sújtotta területeken, kirívó esetben azonban az is megeshet, hogy több mint 75 centiméter essen le.


A Mexikói-öbölben már jelenleg is több mint

260 EZER EMBER ÁRAM SZOLGÁLTATÁS NÉLKÜL VAN, ÉS TÖBB EZREN MÁSHOVA MENEKÜLTEK A VIHAR ELŐL.

A Floridai Nemzeti Gárda 175 embert mozgósított mentési és keresési feladatok ellátására, az áradásokra 10 méter magas járművekkel is készültek.

A meteorológusok számításai alapján a hurrikán mozgása a partotérés után észak-keleti irányt fog felvenni, és Georgia államon való áthaladása után Dél- és Észak-Karolina partjai felé fog haladni. Ennek során mikor már mélyebbre ér a szárazföldi területeken fokozatos gyengülés várható az erősségében.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések