A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerre rasszistáz és cigányoz az olasz baloldal támogatóköre egy Salvini-párti román önkormányzati képviselőjelöltet


Rasszista, idegengyűlölő és szexista jellegű támadásoknak van kitéve a Salvini-féle Liga egyik fiatal, román származású, női önkormányzati képviselőjelöltet, Aylin Nica. A baloldali pártok szimpatizánsai részben a származása, részben a jobboldali politikai nézetei miatt inzultálják verbálisan a fiatal lányt. Az NGO-k és a baloldali jelöltek nem hajlandóak elhatárolódni a Nica ellen indított minősíthetetlen stílusú gyalázkodástól.


Vasárnap és hétfő folyamán hét olasz régióban választanak új elnököt, illetve képviselőtestületet. Ezek a következők: Liguria, Veneto, Toszkána, Marche, Campania, Puglia és a jelentős részben németek lakta Alto Adige (Dél-Tirol).


A felmérések alapján

A BEVÁNDORLÁSELLENES JOBBOLDALI PÁRTOK KOALÍCIÓJA A HATBÓL ÖT RÉGIÓT FOG MEGNYERNI, A BALOLDAL CSAK EGYET, MÍG DÉL-TIROLBAN NEMZETISÉGI GYŐZELEM SZÜLETHET.

A Liga elnöke, Matteo Salvini úgy számolt, hogy

A PÁRTJA A MOSTANI SZAVAZÁSBAN ÉRINTETT VALAMENNYI TARTOMÁNYBAN A LEGNAGYOBB POLITIKAI ERŐ LEHET.

Elsöprő jobboldali siker esetén egyes elemzők szerint

MÉG AZ IS ELKÉPZELHETŐ, HOGY LEVÁLTJÁK A RÓMAI BALOLDALI KORMÁNYKOALÍCIÓT.


Továbbá, országszerte ezerszáz önkormányzatban is választások lesznek, köztük Vignola (Emilia-Romagna régió, Modena megye) városában is.


A legolvasottabb román lap, az Adevărul beszámolója alapján Vignolában Salvini pártjának a színeiben indul egy Aylin Nica nevű román lány, mint önkormányzati képviselőjelölt.



20 éves Aylin Nica egyetemista, közgazdaságtant és marketinget tanul, emellett pedig fotómodellként dolgozik. A lány a szüleivel 11 évvel ezelőtt költözött Romániából Olaszországba, tökéletesen integrálódott az ottani társadalomba, már olasz állampolgársággal is rendelkezik.

 

JOBBOLDALI NÉZETEKET VALL, ÉRDEKLŐDIK A PÁRTPOLITIKA IRÁNT, SZERETNÉ KÉPVISELNI A FIATALOKAT, EZÉRT CSATLAKOZOTT A LIGÁHOZ.


Az Affari Italini című olasz lap szerint a román lány amióta önkormányzati képviselőjelölt lett, állandóan verbális jellegű támadásoknak van kitéve, elsősorban a közösségi médiában.



A VIGNOLAI BALOLDAL PÁRTOK SZIMPATIZÁNSAI UGYANIS FOLYAMATOSAN CIGÁNYOZZÁK ŐT, ANNAK ELLENÉRE, HOGY NEM ROMA SZÁRMAZÁSÚ,

és egyre gyakrabban küldik haza Romániába.

SOKSZOR GYALÁZATOS, NYOMDAFESTÉKET NEM TŰRŐ SZAVAKKAL ILLETIK, A NYÍLTAN RASSZISTA ÉS XENOFÓB INZULTUSOK MELLETT PEDIG SZEXISTA TÁMADÁSOKNAK IS KI VAN TÉVE.


A legtöbb hozzászóló, üzengető

EGYRÉSZT ROMÁN SZÁRMAZÁSA MIATT TÁMADJA AYLIN NICÁT, MÁSRÉSZT AZÉRT IS, MERT SALVINI PÁRTJÁNAK A JELÖLTJE.

Ezért egyre gyakrabban minősítik rasszistának és xenofóbnak, noha a lány soha nem tett ilyen jellegű megjegyzéseket, ráadásul bevándorló hátterű.


A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Less is more unless it’s wine🥂

Aylin Nica (@aylin.lilly) által megosztott bejegyzés,


AYLIN NICA INTERJÚIBAN HATÁROZOTTAN VISSZAUTASÍTJA, HOGY Ő VAGY A PÁRTJA RASSZISTA LENNE.

Elmondása alapján

soha nem tapasztalt rasszizmust vagy idegenellenességet a Ligában, a párt nem diszkriminál senkit sem származási, sem más alapon, hiszen, ha így lenne, akkor ő nem csatlakozott volna Salvini politikai közösségéhez.


Sajnálatosnak nevezte, hogy azok az NGO-k, amelyek ki szoktak állni a kisebbségek mellett,

AZ Ő ÜGYÉBEN EGYÁLTALÁN NEM SZÓLALTAK MEG, EHELYETT ÁLLANDÓ HALLGATÁSBA BURKOLÓZNAK, AMIKOR IGAZTALAN VÁDAKKAL TÁMADJÁK ŐT, ILLETVE A SZÁRMAZÁSA MIATT GÚNYOLJÁK.


Az NGO-k mellett

A BALOLDALI POLITIKAI VETÉLYTÁRSAI SEM ÍTÉLTÉK EL SZEMÉLYE ELLENI TÁMADÁSOKAT.

Ez egyébként kicsit sem meglepő, mivel a baloldali pártok és NGO-k a legkisebb mértékben sem kedvelik az európai származású, keresztény vallású bevándorlókat, csupán a harmadik világbelieket, főleg abban az esetben, ha muszlimokról van szó. Az oka ennek végtelenül egyszerű:

A HARMADIK VILÁGBELIEK SZINTE KIZÁRÓLAG A BALOLDALRA SZAVAZNAK, MÍG AZ EURÓPAIAK TÖBBSÉGÉBEN NEM.


Aylin Nica a történekre a közösségi oldalain igyekezett felhívni a követői és szimpatizánsai figyelmét, hozzáfűzve:

támogassák a szavazatukkal őt és a Liga többi jelöltjét.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések