A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyre nagyobb a nyomás a déli határzáron


Egyre növekvő a nyomás a déli határzáron, amely azonban betonbiztosan őrzi Magyarország és Európa határait - jelentette ki a Fidesz bevándorlásellenes kabinetjének csütörtöki ülése után a testület elnöke Hercegszántón.


Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kifejtette: ahhoz, hogy meg lehessen őrizni Magyarország, illetve Európa működőképességét, békéjét és biztonságát, 

FEL KELL TARTÓZTATNI A MIGRÁNSOKAT, A KORONAVÍRUS OKOZTA JÁRVÁNYHELYZETBEN PEDIG EZ KÜLÖNÖS JELENTŐSÉGGEL BÍR, 

az illegális bevándorlók legtöbbje ugyanis a pandémia gócpontjainak számító területekről érkezne Európába.


NEM ENGEDHETŐ MEG, HOGY A MIGRÁNSOK BEHURCOLJÁK ÉS SZÉTTERJESSZÉK A KÓRT 

- ami ellen már hónapok óta folyik a küzdelem -, mert az gyakorlatilag az ország leállásához vezetne - hangsúlyozta a politikus.



 

Németh emlékeztetett, 

éppen öt éve annak, hogy terrortámadás érte Magyarországot, és az illegális bevándorlók jól szervezetten, vezetetten, illetve felkészülten megostromolták a röszkei határátkelőhelyet. 

Ennek hatására mára már mintegy 240 kilométeren több mint ezer katona védi - határőrizeti feladatokat ellátó rendőrökkel közösen - a déli határt. Munkájukat 180 gépjármű is segíti, valamint minden olyan modern felderítőeszköz, amely éjjel-nappal, szárazföldön, vízen és levegőben egyaránt hazánk biztonságát szolgálja - fűzte hozzá.


Németh Szilárd kiemelte, hogy a határkerítésen tapasztalható egyre növekvő nyomást a statisztikai adatok is jól alátámasztják, hiszen 

AZ ÉV ELEJÉTŐL 3372 ESETBEN ÖSSZESEN 15 009 EMBERT FOGTAK EL VAGY TARTÓZTATTAK FEL A SZOLGÁLATOT TELJESÍTŐ KATONÁK ÉS RENDŐRÖK. 

Ezek az adatok pedig már most meghaladják az elmúlt év azonos időszakában tapasztaltakat. Az elmúlt három hónapban naponta 68 ember jött át a határzáron, míg az elmúlt harminc napban már napi 71 - tette hozzá.


Az államtitkár szerint 

a szervezetten ideérkező migránsok, és az őket biztató Soros által fenntartott NGO-k, valamint a baloldali politikusok közösen támadják Magyarországot, 

a határzárnál fizikálisan, Brüsszelből pedig szintén minden elképzelhető módon: kettős mércét alkalmazva, valamint a kerítés felszámolását és a kötelező kvóta bevezetését erőltetve.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések