Bár Amerikában a palacsintát reggelire készítik, soha nem lehet visszautasítani. Tedd finomabbá, tartalmasabbá friss gyümölcsökkel!
Kényeztesd szeretteidet a szuperfinom, egyszerű amerikai palacsintával! A tésztája a szódabikarbónának köszönhetően vastagabb és finom puha, a miénknél valamivel kisebb. Most már érik a füge, finom az áfonya, jól mennek a palacsintához. Juharsziruppal meglocsolva igazán csábító.
* 1 bögre tej
* 1 db tojás
* 1 evőkanál vaj
* 2 evőkanál cukor
* 1 kávéskanál szódabikarbóna
* 1 csipet só
* füge
* áfonya
Rakj bele két-három evőkanálnyi masszát, oszlasd el, és süsd aranybarnára mindkét oldalát. Fügével, áfonyával kínáld!
Kényeztesd szeretteidet a szuperfinom, egyszerű amerikai palacsintával! A tésztája a szódabikarbónának köszönhetően vastagabb és finom puha, a miénknél valamivel kisebb. Most már érik a füge, finom az áfonya, jól mennek a palacsintához. Juharsziruppal meglocsolva igazán csábító.
Hozzávalók 4 személyre:
* 1.5 bögre liszt* 1 bögre tej
* 1 db tojás
* 1 evőkanál vaj
* 2 evőkanál cukor
* 1 kávéskanál szódabikarbóna
* 1 csipet só
* füge
* áfonya
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, keverd össze szódabikarbónával, sóval, cukorral, üsd hozzá a tojást, add hozzá a puha vajat, öntsd hozzá a tejet, és dolgozd csomómentesre a tésztát. Sűrűbb lesz, mint a hagyományos palacsintatészta. Pihentesd pár percig, majd egy palacsintasütőben olvassz fel kevés vajat.Rakj bele két-három evőkanálnyi masszát, oszlasd el, és süsd aranybarnára mindkét oldalát. Fügével, áfonyával kínáld!
0 Megjegyzések