A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Donáth Anna felszólította a kormányt: Legyen ingyenes a tesztelés

A momentumos hazaáruló is felszólította a kormányt.

„Kötelező lenne biztosítani az ingyenes tesztelést minden magyar állampolgárnak, méghozzá járványügyi érdekből – így szól a jelenleg is hatályos egészségügyről szóló törvény, a kormány valamiért mégis inkább hallgat erről. Sőt, nem csak a tesztelést, de a védőoltás biztosítását is előírják.

Fontos lenne, hogy minden magyar állampolgár a lehető legtudatosabban készüljön a következő időszakra: ahogy újra nő a fertőzések száma, úgy válik egyre fontosabbá, hogy mindenki komolyan vegye a tüneteit, és teszteltesse magát, ha szükséges. A vírus terjedése ugyanis nem magától fog lelassulni, sok múlik a mindennapjainkban meghozott kis döntéseken; sok múlik azon, mennyire vesszük komolyan a helyzetet.

De hogyan várhatnánk ezt el úgy, hogy közben:
- a tesztelés sokszor nehezen elérhető, drága, és nem mindig egyértelmű, hova kell fordulnia annak, aki kapcsolatba került egy fertőzöttel,
- az állam nem gondoskodik a megfelelő preventív eszközökről,
- a kormány értelmetlennek tűnő szabályokat hoz: külföldiként már az sem léphet be Magyarországra, aki két negatív tesztet mutat be,
- a kormánytagok pedig példamutatás helyett az Adrián nyaralnak, és balatonfelvidéki kúriákban buliznak?”

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések