A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cserepekben termesztette a kábítószert a nagyari férfi


A Fehérgyarmati Járási Ügyészség indítványozza annak a nagyari férfinek a letartóztatását, aki otthonában – a termesztéshez szükséges körülményeket szakszerűen kialakítva – 29 tő cannabis növényt termesztett.


A középkorú férfi lakóházának kamra helyiségében, valamint a melléképületben -cserepekben – termesztette a kábítószert úgy, hogy ezen épületrészeket a cannabis növények neveléséhez átalakította, nagy teljesítményű lámpákkal és ventilátorral szerelte fel. A minél gyorsabb növekedés érdekében az épületen belül kialakított egy fóliasátrat is, ahol további növényeket gondozott.


2020. szeptember 16-án azonban a nyomozók házkutatást tartottak nála, és 29 tő – különböző fejlődési fázisban lévő cannabis növényt foglaltak le. A cannabis növény kábítószernek minősül, termesztése, birtoklása bűncselekmény.


Az ügyészség a kábítószer termesztőkkel és kereskedőkkel szemben szigorúan lép fel, mindig indítványozza letartóztatásukat. Ez a mostani esetben azért is különösen indokolt, mert a férfit ugyanilyen cselekmény miatt, májusban ítélte el a bíróság, és a vele szemben kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés sem tartotta vissza attól, hogy rövid időn belül kábítószer termesztésébe fogjon. Ezért vele szemben a bűnismétlés veszélye fennáll.


Az ügyészség indítványáról a Mátészalkai Járásbíróság dönt.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések