A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Barackkal sült csirkemell rukkolával tálalva: grillen is megsütheted

A barack nem csak sütiben finom, a fűszeres csirkemellet is feldobhatod vele. Rukkolaágyon tálalva ízletes, könnyed főfogás.

Friss, lédús őszibarackkal különlegesebbé teheted a klasszikus sült csirkét. Ha szereted együtt a sós és az édes ízeket, akkor ebben a fogásban nem fogsz csalódni. Jó választás akkor is, ha nincs sok időd a főétel elkészítésére. A hizlaló krumpli vagy rizs helyett kínáld rukkolával.

Hozzávalók:

* 20 dkg rukkola
* 3 db csirkemell
* 3 db őszibarack
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors
* fahéj

Elkészítés:

A csirkemellfiléket öblítsd le, itasd le róluk a nedvességet, és vágd vékonyabb szeletekre. Keverd össze az olívaolajat sóval, borssal, fokhagymával, és kend be vele a húst úgy, hogy mindenhova jusson a fűszeres keverékből. Pihentesd addig, amíg a gyümölcsöt előkészíted.

A barackot mosd meg, vágd félbe, a magot távolítsd el. Ha túl nagy a gyümölcs, négy részre is szelheted, majd szórj rá fahéjat. Ha sütőben sütöd, rakd zsiradékkal kikent tepsibe a csirkemelleket, locsold le a megmaradt páclével, tedd melléjük a barackot, és 180 fokon körülbelül 40 perc alatt süsd pirosra.

Grillen sokkal gyorsabban, körülbelül hat perc alatt megsül a csirkemell, közben viszont folyamatosan forgatni kell. A barack pedig még ennél gyorsabban megpirul. A húst és a gyümölcsöt rukkolával kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések