A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az országban elsőként méri testszekenner a testhőmérsékletet a törökbálinti iskolákban


Az országban elsőként, jóval az előírt határidő előtt gondoskodott Törökbálint Város Önkormányzata az iskolákba járó tanulók gördülékeny testhőmérséklet-méréséről.


Magyarország Kormánya október elsejétől kötelezi az iskolákat az intézményekbe belépők hőmérsékletének mérésére. Elek Sándor, Törökbálint polgármestere már a kormány döntést megelőzően a gyors beléptetés megkönnyítésének érdekében döntött a modern  testszkennerek beszerzéséről – olvasható a város közleményében. 


Törökbálint tehát mindhárom oktatási épületét ellátja azzal az eszközzel, mely alkalmas az azonnali, nagy pontosságú és távolról történő hőmérsékletmérésre, ezáltal biztosítva a folyamatos áthaladást. Kiemelten fontos, hogy az eszköz valós időben érzékeli az emberi test által kibocsátott infravörös sugárzást, továbbá más eszközöktől eltérően, nem teszi ki a vizsgált személyt sugárterhelésnek.


Az intézkedésnek köszönhetően a törökbálinti iskolások nem lesznek kitéve a hagyományosnak mondható mérések következtében kialakuló sorban állásnak. A tanulók így folyamatos haladás mellett, a szociális védőtávolság betartásával tudnak majd bejutni az épületbe. 


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések