A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ausztriában szigorították a maszkviselésre vonatkozó szabályokat

Ausztriában pénteken szigorították a maszkviselésre vonatkozó szabályokat a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében.

Az osztrák kormány bejelentette, hogy

AZ ÖSSZES BOLTBAN, ÉS AZ OSZTÁLYTERMEKET LESZÁMÍTVA AZ ISKOLÁK ÉPÜLETÉBEN IS KÖTELEZŐVÉ VÁLIK A MASZK HORDÁSA, MIKÖZBEN 50 FŐBEN HATÁROZTÁK MEG A MAGÁNRENDEZVÉNYEK FELSŐ LÉTSZÁMKORLÁTJÁT. 

Azok az események, ahol a vendégek nem rendelkeznek kijelölt ülőhellyel - például a magánbulik - beltéren 50 főig, kültéren 100 főig bezárólag kerülhetnek megrendezésre.

Az ülőhelyes nyilvános rendezvények felső létszámkorlátja beltéren a jelenlegi ötezer helyett 1500, kültéren pedig tízezer helyett 3000 fő 

- olvasható a kabinet közleményében.

Ausztriában június vége óta újra terjedőben a fertőzés, és

CSÜTÖRTÖKÖN MÁR MÁRCIUS VÉGI REKORDOT DÖNTÖTT AZ ÚJ ESETEK SZÁMA. 

Újra komolyodik a helyzet, a számok folyamatosan emelkedtek az elmúlt hetekben. Azt kérem önöktől, hogy legyenek újra óvatosabbak 

- mondta Sebastian Kurz kancellár az új szigorításokat ismertető sajtótájékoztatóján.


A maszkviselés eddig csak a tömegközlekedési eszközökön, illetve az élelmiszerüzletekben és postahivatalokban volt kötelező.

HÉTFŐTŐL MINDEN ÜZLETHELYISÉGRE ÉS ISKOLÁRA KITERJESZTIK A SZABÁLYT, VALAMINT A PINCÉREKNEK IS HORDANIUK KELL A MASZKOT. 

Az osztálytermekben, a tornaórákon és az iskolaudvaron továbbra sem kötelező a száj és az orr eltakarása.

Ugyanakkor a sárga övezetekben található iskolában a testnevelésórákat lehetőség szerint a szabadban, vagy a tornateremben kis csoportokban kell tartani, a fizikai kontaktust igénylő edzésformák mellőzésével.

ÉNEKELNI IS CSAK A SZABADBAN, VAGY ZÁRT TÉRBEN MASZKBAN LEHET. 

Péntektől hét osztrák régió kapott sárga, azaz közepes kockázatú besorolást: Bécs, Graz, Innsbruck, Korneuburg, Bécsújhely, Kufstein és Schwaz. Kurz hangsúlyozta, hogy az a céljuk, hogy elkerüljék az újbóli vesztegzárat. A kancellár újabb szigorításokat helyezett kilátásba arra az esetre, ha továbbra is emelkednének a számok.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések