A Szent Efrém Férfikarral lép színpadra Nektaria Karantzi


A Szent Efrém Férfikarral lép színpadra Nektaria Karantzi görög énekesnő október 3-án az Orientale lumen sorozat idei zárókoncertjén a budapesti Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplomban.
 

Az énekesnő és a Szent Efrém Férfikar a Szent Szűz előtti tiszteletadás jegyében ad koncertet - közölte az együttes az MTI-vel. Nektaria Karantzi a tradícionális görög szakrális éneklés egyik legelismertebb alakja, aki világszerte koncertezik. 

A nyugati és keleti zenetörténetben és zeneelméletben egyaránt jártas énekesnő nemcsak előadóként, hanem muzikológusként is ismert, számos alkalommal tartott mesterkurzusokat nyugati egyetemeken, így az ovideoi egyetemen, a Sorbonne-on és a budapesti Zeneakadémián. 

Az eredetileg jogász végzettségű énekesnő már 14 éves korától tanulja és tökéletesíti tudását a bizánci vokális művészet területén. Koncertjein megmutatja a párhuzamokat és összefüggéseket a nyugati és a keleti tradíció között. 

A Szent Efrém Férfikar 2002-ben alakult. A bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségének kutatása, bemutatása mellett nagy hangsúlyt helyeznek az európai kortárs zene új kompozícióinak megszólaltatására és a magyar férfikari hagyomány ápolására is. 


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések