A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A koronavírus ellenére is biztonságos a véradás


A véradások biztonságosak a járványhelyzetben is, fokozottan fertőtlenítenek és hétfőtől a donoroknak is maszkot kell hordaniuk - mondta az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.


Nagy Sándor hangsúlyozta, hogy a dolgozók maszkban vannak és hétfőtől a donoroknak is kötelező lesz maszkot hordaniuk.

EMELLETT ÜGYELNEK A TÁVOLSÁGTARTÁSRA, FOKOZOTTAN FERTŐTLENÍTENEK MINDEN OLYAN FELÜLETET, AMIVEL A VÉRADÓK ÉRINTKEZHETNEK ÉS EGYRE TÖBB INTÉZETBEN BIZTOSÍTJÁK AZ IDŐPONTRA ÉRKEZÉST, AMIVEL MÁR SOKAN ÉLNEK.

 

Tájékoztatása szerint a készletek mennyisége jelenleg a biztonságos tartományban van, van annyi biztonsági tartalék, hogy

HA A KÓRHÁZAKBAN HIRTELEN NAGYOBB MENNYISÉGŰ VÉRKÉSZÍTMÉNYRE LENNE SZÜKSÉG VAGY VALAMILYEN OKBÓL NEM TUDNÁK A VÉRADÓKAT FOGADNI, AKKOR IS ELEGENDŐ LENNE PÁR NAPRA.


Elmondta, a koronavírus-járvány miatt tavasszal meredek visszaesést tapasztaltak a véradásban, de akkor a kórházak is kevesebb vérkészítményt használtak. Bár nyáron normalizálódott a helyzet, több véradót kell megszólítani annak érdekében, hogy megjelenjenek annyian, ahány emberre szükség van.


Nagy Sándor beszélt arról is, hogy nyáron több száz egység vérplazmakészítményt állítottak elő koronavírus-fertőzésen átesettek véréből.

A LEGÚJABB, JÖVŐ HÉTEN INDULÓ KAMPÁNYUKKAL PEDIG NEMCSAK AZOKAT SZÓLÍTJÁK MEG, AKIK A FERTŐZÉS SÚLYOSABB FORMÁJÁN ESTEK ÁT ÉS KÓRHÁZBAN VOLTAK, HANEM MINDENKIT, AKI FERTŐZÖTT VOLT.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések