A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

30 éve tartja uralma alatt Hajdúnánást egy baloldali klán, ennek most véget vethetnek

A hazai baloldalhoz bebetonozott vörösbárók uralma folytatódik, vagy egy polgári, kormánypárti vezetés alapozhatja meg Hajdúnánás jövőjét – ez a tétje annak az időközi választásnak, amelyet a következő hétvégén tartanak meg a hajdúsági városban. 

A települést a rendszerváltozás óta a markában tartja a Bódi-klán, a családfő, Bódi László pedig tipikus megtestesítője azoknak az archetipikus figuráknak, akik a (rabló)privatizáció kezdetekor jókor voltak jó helyen. Hajdúnánáson jelenleg patthelyzet van, az ellenzéki szivárványkoalíciónak annyi szavazata van, mint a kormánypártoknak a polgármesterrel együtt, így a fejlődésre ebben a felállásban semmilyen garancia nincs.

A fideszes Szólláth Tibor polgármester, illetve a kormánypártok támogatását élvező jelölt, Kocsis Áron a konszolidált polgári értékrend, illetve a fejlesztés híve, míg ellenzéki ellenfele, Szűcsné Sebestyén Irén a vörösbárók szabad rablásának idején volt a település jegyzője – hívja fel rá a figyelmet a Pesti Srácok.

A város vezethetősége a tétje annak az időközi választásnak, amelyet a jövő vasárnap tartanak meg a Hajdú-Bihar megyei Hajdúnánáson.

A voksolást azért kellett kiírni, mert a tavaly októberben az ellenzéki összefogás – DK, MSZP, Jobbik, Momentum, LMP és a Hajdúnánásért Európai Szemlélettel Egyesület (HESZE) – színeiben indult Éles András júniusban meghalt. Bár a települést a Fidesz-KDNP pártszövetséghez tartozó Szólláth Tibor vezeti, tavaly ősszel az a helyzet alakult ki, hogy a polgármesterrel együtt a kormánypártoknak ugyanannyi szavazata van a testületben, mint az ellenzéknek, így számos kérdésben csak egymás támogatásával tudnak dönteni, konszenzus hiányában azonban ez elmarad.

Az 5-ös számú választókerületben Éles András megüresedett helyéért ketten szálltak versenybe.

A KORMÁNYPÁRTOK RÉSZÉRŐL AZ A KOCSIS ÁRON INDULT, AKI TAVALY OKTÓBERBEN MINDÖSSZE TÍZ SZAVAZATTAL MARADT ALUL ÉLESSEL SZEMBEN, ELLENFELE A FENTI SZIVÁRVÁNYKOALÍCIÓ JELÖLTJE, SZŰCSNÉ SEBESTYÉN IRÉN.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések