A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vízbe ugranak ismét a bajnokok – Benedek Tibor emléke miatt pólóznak a társak

Örömpólóval tisztelegne Benedek Tibor emléke előtt a Millennium Masters férfivízilabda-csapata! A Magyar Kupa kétnapos (Waterpolo Masters Summer Cup, augusztus 12–13.) négyes döntőjének betétprogramjaként a 2000-es évek olimpiai aranygárdáinak tagjaiból álló „válogatott” is vízbe ugrik – korábban kihagyhatatlan volt a keretből a július 18-án, hosszú betegség után elhunyt, háromszoros ötkarikás első klasszis is.

Egy biztos, a bajnokok szeretnének méltóképpen megemlékezni a legendáról, a csapatkapitányról.

– Az első reakcióm a felkérésre rögtön az volt, hogy Benedek nélkül nem vállalom, de aztán átgondoltam és tudom, Tibi is azt akarná, hogy játsszunk – vélekedett a kapus, Sydney (2000), Athén (2004) és Peking (2008) aranyérmese, Szécsi Zoltán.

Bár Szécsi azt mondta, nem szabad kijelenteni, hogy ez lesz a Millennium Masters utolsó meccse, korábbi válogatottbeli társa, a dobogó tetejére szintén háromszor álló Kiss Gergely már elbizonytalanodott...

– Igazából mindig felvetődik ilyen alkalmakkor, hogy talán ez lesz az utolsó összecsapásunk. Természetesen ez nem egy kommunikációs fogás – mondta lapunknak. – Tibi iránt a tiszteletünk és a szeretetünk a legmagasabb fokú. A gyász továbbra is ott van a mindennapjainkban, az elvesztése örök fájdalom. Ám nekünk az is a feladatunk, hogy népszerűsítsük a sportágat, valamint őrizzük Tibi emlékét.

A 2008-ban olimpiai bajnok Kis Gábor is tudja, nehéz lesz vízbe ugrani.

– Nagyon furcsa lesz Tibi nélkül, nekünk is, ahogy a nézőknek is. Ő a szíve-lelke volt a társaságnak, szóval, ha engem kérdeznek, én azt mondanám, nélküle ne legyen folytatás – mondta a volt vízilabdázó.

A korábbi szövetségi kapitány, Kemény Dénes szerint Benedek miatt muszáj mindent beleadniuk.

– Bármilyen esemény, ami most a vízilabdára irányítja a figyelmet, újból és újból Tibire emlékeztet mindenkit. Akárhányszor ugrunk még vízbe, érezzük majd, hogy valaki hiányzik. Ha viszont játszunk, azzal tudjuk tiszteletben tartani az emlékét, ha teljes erőbedobással tesszük – vélekedett a szakember.

Epres Panni megható sorai

Benedek Tibor özvegye, a modellként is ismert Epres Panni a napokban az Instagram-oldalán egy szerelmes Shakespeare-idézettel emlékezett elhunyt férjére.

„Amikor megláttalak, szerelembe estem, és te mosolyogtál, mert tudtad ezt” – írta a megható sorokat Epres, aki számára mindig is Benedek jelentette a nagy „ő”-t.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések