A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vesztegzár alá került egy turistahajó Norvégiában: koronavírusos lett az egyik utas

Vesztegzár alá helyeztek egy turistahajót a norvégiai Bodoe kikötőben szerdán, miután egy nappal korábban pozitív lett a koronavírustesztje a hajó egyik korábbi utasának.

A hajón tartózkodó 123 utas, illetve a 85 fős személyzet további utasításig nem hagyhatja el a fedélzetet. Ida Pinnerodtold, Bodoe polgármestere, a helyi sajtónak elmondta, nagyon komolyan veszik a helyzetet, és már felvették a kapcsolatot a norvég közegészségügyi intézettel, hogy a személyzet tagjai mellett az utasokon is elvégezzék a koronavírustesztet - írja az atv.hu.

A vesztegzár alá került hajó tulajdonosa, a SeaDream Yacht Club szerdán arról számolt be, hogy egyelőre nincs tudomásuk arról, hogy a fedélzeten bárkinél is jelentkeztek volna a vírus tünetei. A hajó egyik korábbi utasának, aki vasárnap szállt partra Dániában, viszont kedden pozitív lett a koronavírustesztje, ezért minden szükséges óvintézkedést megtesznek annak érdekében, hogy a fertőzés ne terjedhessen tovább.

Néhány nappal ezelőtt ugyanis egy másik norvég turistahajón 44 személynél állapították meg a fertőzést. A Roald Amundsen nevű hajó, ezért péntek óta az észak-norvégiai Tromso kikötőjében rostokol. A 160 fős személyzet közül pedig már négyet kórházba kellett szállítani.

Az országban az elmúlt napok eseményei miatt ismét szigorításokat vezettek be a turistahajókra vonatkozóan.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések