A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Új-Zélandon száz napja nincs közösségi koronavírus-terjedés

Száz napja nem jegyezték fel, hogy a koronavírus a közösségen belül szabadon terjedne Új-Zélandon, és zsinórban négy napja egyáltalán nem regisztráltak új megbetegedést az országban. 

A legutolsó feljegyzett közösségi terjedéses esetet, vagyis amikor nem tudták egészen pontosan megmondani, hogy honnan kapta el a fertőzést az illető, május elsején regisztrálták.

Az országban vasárnap volt zsinórban a negyedik nap, hogy nem jelentettek új esetet, és az aktív fertőzöttek száma 23-ra csökkent, mindegyiküket izolálták.

Új-Zélandon eddig meglehetősen kevés, mindössze 1219 esetet regisztráltak, a halálos áldozatok száma pedig 22 fő, így világviszonylatban is könnyen megúszták az első hullámot.

Igaz, a kormányzat szerint nem szabad most könnyelműen viselkedni, ha azt szeretnék, hogy a második hullámot is ilyen szerencsésen átvészeljék.

Új-Zéland sikerét a szakemberek négy dologgal magyarázzák:

Nagyon gyorsan életbe léptetett kijárási korlátozások;
 A határok lezárása;
 Hatékony egészségügyi kommunikáció;
 Tömeges tesztelés és a kontaktok felkutatása;

Most arra figyelmeztetnek, hogy más országok példájából kell okulni, és mivel látni lehet, hogy milyen gyorsan tud új erőre kapni a járvány, így továbbra is fokozott figyelemre van szükség.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések