Hirdessen itt

Több mint 11 év börtönt kaphat az általános iskolás lányokat zaklató portás

Több mint 11 év fegyházbüntetést indítványoz a Fővárosi Főügyészség azzal a férfivel szemben, aki a gyanú szerint egy budapesti általános iskola portásaként, illetve kertész-karbantartójaként több gyereket molesztált – írja a Fővárosi Főügyészség közleménye alapján az MTI.

A vádirat lényege szerint a vádlott férfi portásként, majd kertész-karbantartóként dolgozott egy budapesti általános iskolában. Emellett sportedzéseket és szakkört is tartott, illetve táboroztatásban is részt vett. A férfi kihasználta a gyerekek iránta kialakult bizalmát és 2015-től több tanulóhoz szexuálisan közeledett, fejlődésüket veszélyeztette, többeket szexuálisan bántalmazott.

A férfit 2019-ben őrizetbe vették, 2020. júniusig letartóztatásban volt, majd – az ügyészség indítványa és fellebbezése ellenére – bűnügyi felügyeletbe került. A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen tizenkettedik életévét be nem töltött, az elkövető befolyása alatt álló sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt.  Az ügyészség indítványozta, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról,

➤ a bíróság ítélje őt tizenegy év és nyolc hónap fegyházbüntetésre,
➤ valamint tiltsa el a tíz évre a közügyek gyakorlásától
➤ és véglegesen tiltsa el olyan foglalkozás vagy egyéb tevékenység gyakorlásától, amely keretében kiskorúakkal hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülhet.

AZ INDEX ÚGY ÉRTESÜLT, HOGY A FÉRFI BEISMERŐ VALLOMÁST TETT.

A Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet arra, hogy az ilyen jellegű cselekmények napvilágra kerülésében nagyon fontos a család bizalmi és őszinte légköre, a történtek feldolgozásában pedig a szakértői segítség igénybe vétele.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések