A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tizenhárommal emelkedett az aktív fertőzöttek száma itthon

15 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4746 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 605 fő, 3527-en pedig már meggyógyultak  – írja a koronavírus-járvány elleni védekezést koordináló operatív törzs.

AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA 614. EZ EGYETLEN NAP ALATT 13 FŐS NÖVEKEDÉST JELENT.

Az aktív fertőzöttek 30%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 44%-a budapesti. 62 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

Vasárnap 43 új fertőzött volt, és 35-tel nőtt az aktív esetek száma – ennyi új eset május 21-e óta nem volt az országban. Kemenesi  Gábor virológus aggasztónak tartja az esetszám növekedését és azt, hogy nem egy-egy gócpontot találnak, hanem az ország különböző pontjain vannak új pozitív esetek. A virológus szerint új fertőzési láncolatok indultak el, ezért fontos betartani a védekezési szabályokat.

Mint ismert, csütörtökön hatósági házi karanténba került 15 siófoki és környékbeli háziorvos is, akik egy Balaton-parti hotelben szakmai továbbképzésen vettek részt. Szintén Siófokon látogatási tilalmat rendeltek el a kórházban, miután egy beteg és egy ápoló koronavírusos lett. Vasárnap egy újfehértói magánrendezvény összes résztvevője házi karanténba került, miután kiderült, hogy a rendezvényen jelen volt egy igazoltan koronavírus-fertőzött beteg.

Budapesten és Debrecenben egyre több a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga

A szennyvízvizsgálatok elemzése alapján enyhén növekszik a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyisége Budapesten és Debrecenben - írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Korábban arról írtunk, hogy egy-két héttel előbb megjósolható a koronavírus-járvány második hulláma a hazai szennyvízből, és ellátogattunk megnézni, hogyan működik a mintavételezés a gyakorlatban.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések