A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szuperszonikus luxusrepülőt mutatott be a Virgin Galactic

Richard Branson űrcége, a Virgin Galactic bemutatta készülő szuperszonikus repülőgépének terveit. Azt ígérik, hogy a 9-19 személy szállítására alkalmas jármű gyorsabb lesz, mint amilyen a Concorde volt, és a hangsebesség háromszorosával szeli majd a kék eget.

Habár a Virgin Galactic elsősorban a turisták űrbéli élményeire fókuszál, és állítólag 2021 elején már elindítják a 250 ezer dolláros jegyárakkal űrutazást kínáló szolgáltatásukat, a cég a hétköznapi utazók problémáira is megoldást keresett: hogy gyorsan eljussanak A pontból B-be. Több mint valószínű, hogy a repülőút is elképesztően drága lesz, cserébe az utasok kényelméről gondoskodni fognak, a gépen elsőosztályú és üzleti osztályú helyeket is kialakítanak.

A repülőgép kifejlesztésében a NASA is segített a cégnek, és partneri szerződést kötöttek a Rolls Royce-szal a szükséges hajtóművek legyártására. A szuperszonikus repülő 18 ezer méteres magasságban repül majd, és dolgoznak azon, hogy valamilyen csúcstechnológiás, fenntartható üzemanyagot tudjanak tankolni a gépbe.

A Virginnek nagy szüksége van arra, hogy valamelyik nagyratörő tervéből végre jól futó kereskedelmi szolgáltatás legyen, mert most csak a pénzük és szuperszonikus sebességgel: a legutóbbi negyedévben 63 millió dollár volt a veszteségük, valamivel több az előző negyedév 60 milliós mínuszánál.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések