A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos, padlizsános húsgolyók, ahogy Törökországban készítik: nagyon finom és egyszerű

A törökök húsgombóca kellemesen fűszeres, nem szárad ki a sütőben, és padlizsánba csomagolva még ízletesebb.

Nem lesz unalmas a húsgombóc, ha padlizsánba tekered. Bánj bátran a fűszerekkel, a chili is sokat dob rajta, ha bírod. Most van az ezerféleképp használható padlizsán dömpingje, így könnyű hozzájutni. Bár önmagában is tökéletes, kínálhatod pitával, rizzsel vagy ropogós salátával is.

Hozzávalók:

70 dkg darált marhahús
5 db padlizsán
2 db közepes vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál víz
3 evőkanál zsemlemorzsa
2 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál kömény
1 teáskanál bors
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál pirospaprika
chilipor ízlés szerint
paprika
olívaolaj
paradicsom

Elkészítés:

A padlizsánt mosd meg, és hosszában vágd vékony szeletekre. Rakd egy szűrőedénybe, és sózd be. Pihentesd legalább fél óráig, így biztosan nem lesz keserű. Ezt követően itasd le róla a nedvességet papírtörlővel.

Tedd egy nagy tálba a marhahúst, a zsemlemorzsát, az apróra vágott vöröshagymát és a pépesített fokhagymát. Szórd hozzá a fűszereket, a szódabikarbónát keverd el a vízben, és azt is öntsd a húshoz. Dolgozd jól össze pár perc alatt, majd formázz a masszából gombócokat.

A padlizsánszeletek szélesebb végébe tedd a tölteléket, majd tekerd fel, és hajtsd rá a szelet végét. Két padlizsánszelettel is betekerheted.

Rendezd a tekercseket tepsibe, kend meg a padlizsánokat olívaolajjal. Tűzd meg fogvájóval, hogy ne nyíljanak szét. Mindegyikre tehetsz egy-egy szelet paradicsomot és paprikát. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések