A sertésragu hasonlít a pörkölthöz, csak talán még szaftosabb. Az elkészítésében annyi a különbség, hogy nem kell lepirítani, és zöldségek is kerülnek bele, amik teljesen belefőnek a sűrű szaftba.
Hozzávalók:
> 80 dkg sertéscomb> 20 dkg sárgarépa
> 1 db vöröshagyma
> 2 gerezd fokhagyma
> 2 db paradicsom
> 1 db paprika
> 2 dl sör
> 2 db babérlevél
> 1 bögre borsó
> 0.5 csokor petrezselyem
> 1 evőkanál zsír
> só
> bors
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, a húst mosd meg, és kockázd fel, a répát darabold fel. A zsírt olvaszd fel, és fonnyaszd meg rajta a hagymát négy-öt perc alatt, majd süsd kicsit a fokhagymával és a répával is. Rakd rá a húst, és kevergesd fehéredésig.Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, tedd hozzá a babérlevelet, majd öntsd fel két deci vízzel. Rakd hozzá a paradicsomot, a paprikát, és főzd körülbelül másfél órán át. Közben fokozatosan öntsd hozzá a sört. A végén mehet hozzá a borsó, tálalás előtt pedig szórd meg petrezselyemmel.
0 Megjegyzések