A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sörös, fűszeres sertésragu jó sűrűn: a hús szinte szétolvad a szájban

A zöldségekkel dúsított sertésragut a sör még karakteresebbé teszi, és ezt kedvedre tunkolhatod.

A sertésragu hasonlít a pörkölthöz, csak talán még szaftosabb. Az elkészítésében annyi a különbség, hogy nem kell lepirítani, és zöldségek is kerülnek bele, amik teljesen belefőnek a sűrű szaftba.

Hozzávalók:

> 80 dkg sertéscomb
> 20 dkg sárgarépa
> 1 db vöröshagyma
> 2 gerezd fokhagyma
> 2 db paradicsom
> 1 db paprika
> 2 dl sör
> 2 db babérlevél
> 1 bögre borsó
> 0.5 csokor petrezselyem
> 1 evőkanál zsír
> só
> bors

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, a húst mosd meg, és kockázd fel, a répát darabold fel. A zsírt olvaszd fel, és fonnyaszd meg rajta a hagymát négy-öt perc alatt, majd süsd kicsit a fokhagymával és a répával is. Rakd rá a húst, és kevergesd fehéredésig.

Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, tedd hozzá a babérlevelet, majd öntsd fel két deci vízzel. Rakd hozzá a paradicsomot, a paprikát, és főzd körülbelül másfél órán át. Közben fokozatosan öntsd hozzá a sört. A végén mehet hozzá a borsó, tálalás előtt pedig szórd meg petrezselyemmel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések