A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sokkoló tragédia: élő adásban, közvetlen közelről lőtte agyon a 24 éves riporternőt a kollégája – videó 🔞

A 24 éves újságírót, Allison Parkert öt évvel ezelőtt lőtték le Virginiában. A meggyilkolásáról szóló videó pedig azóta is elérhető a Youtube és a Facebook felületein. Édesapja, Andy Parker a hatóságok közbelépését követeli.

A 24 éves TV-riportert, Allison Parkert és három évvel idősebb videós kollégáját egy videós interjú készítése közben több lövéssel végezte ki egykori munkatársa, Vester Flanagan. A 41 éves elkövető - akit nem sokkal korábban rúgták ki a virginiai televíziós társaságtól - felvételt is készített a vérengzésről, amelyeket öngyilkossága előtt a Facebookon és Youtube-on is közzétett. A brutális videók pedig még öt évvel a tragédia után is elérhetők az online térben.

Allison édesapja, Andy Parker ezért több alkalommal is arra kérte a Youtube-ot tulajdonló Google-t, hogy távolítsák el a lánya meggyilkolásáról készült felvételeket, mire a Google azt válaszolta Parkernek, hogy először nézze végig videót, majd a szabályoknak megfelelően jelentse azt.

"Azt akarták, hogy nézzem végig a lányom meggyilkolását, majd magyarázzam el nekik, hogy miért is kellene eltávolítani a videót" - írta Parker egy, a CNN-en megjelent cikkében. "Soha nem láttam, és soha nem is fogom végignézni azokat a felvételeket" - jelentette ki a gyászoló édesapa, aki felháborítónak tartja azt, hogy a közösségi platformok nem védik meg az állampolgárokat az online zaklatástól, a gyűlöletbeszédtől vagy a lánya tragédiájához hasonló videók közzétételétől. Parker ezért úgy döntött, az amerikai hatóságokhoz fordul az ügyben, hiszen mint mondta, illegálisnak tartja azt, hogy a közösségi oldalak az ilyen "beteg" videók tárolására is alkalmasak - írja a The Sun.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések