Hirdessen itt

Saját produkciójával érkezik Vácrátótra a Déryné Program

Saját produkciójával érkezik Vácrátótra a Déryné Program: a János vitéz című előadást tekintheti meg a közönség kedd este egyedülálló környezetben, a botanikus kertben - közölte az MTI-vel Kis Domonkos Márk, a Déryné Program igazgatója.

Emlékeztetett arra, hogy a márciusban indult Déryné Program elsődleges célja a minőségi színházi kultúra eljuttatása a kistelepülésekre. "A kultúra mindenkié, nem csupán egy szűk elité. Missziónk a minőségi színházi élmény eljuttatása azokra a területekre is, ahol a kultúrához való hozzáférés lehetősége korlátozott" - mondta Kis Domonkos Márk.

Hozzátette, hogy a Déryné Program részeként megalapítottak egy kis létszámú saját társulatot, mellyel évadonként 4-5 bemutató létrehozását tervezik, valamint ezekkel az előadásokkal is utaznak országszerte. "A Déryné Program 15 tagú saját társulatával elsősorban olyan klasszikus, nagyobb arányban pedig magyar szerzők műveit visszük színre, amelyek gondolatvilága mértékadó a ma embere számára" - hangsúlyozta az igazgató.

A programnak köszönhetően valósul meg a keddi vácrátóti vendégjáték is, ahol a Déryné Társulat saját előadását, Petőfi Sándor János vitéz című elbeszélő költeményét Berettyán Nándor rendezésében láthatják a nézők. Kis Domonkos Márk felidézte: Szerb Antal írta Petőfi emblematikus művéről, hogy "a magyar irodalomnak vannak sokkal nagyobb szabású alkotásai, mint a János vitéz. De a János vitéz az, amit az ember szeretne odaajándékozni külföldi ismerőseinek, hogy megérezzék a magyar népjelleg melegségét, humorát, semmihez sem fogható báját, hogy megérezzék a magyar szívverését. Ebben a műben csodálatosan együtt van a magyar föld valósága és a magyar lélek álma. Ilyesmi, mint a János vitéz, a legnagyobbaknak is csak egyszer sikerül".

A Déryné Program előadása rendhagyó formában, egy óra leforgása alatt mutatja be a nézők számára Petőfi Sándor klasszikusát. Az előadás nem csupán az iskoláskorúak, hanem az egész család számára maradandó élményt nyújt, lendületes, fiatalos játékmódjával.

Spiegelhalter László, Vácrátót polgármestere kiemelte, hogy a kistelepülésen élők számára sokat jelent a Déryné Program, mert olyan emberek is színházi élményhez juthatnak, akiknek egyébként erre nem lenne lehetőségük. Hozzátette, hogy a Nemzeti Botanikus Kert különleges helyszínt biztosít az előadásnak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések