A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogósra sült rántott zöldbab: sörös-sajtos mártogatóssal a legfinomabb

Néha kell egy kis újdonság! A zöldbabból ne csak levest vagy főzeléket készíts, rántva is isteni!

Ha nyár, akkor zöldség minden mennyiségben! A cukkinitől a zöld paradicsomig szinte mindent kiránthatsz, így akár a zöldbabot is. A sörös-sajtos mártogatós még extrábbá teszi a ropogós, ízletes fogást. Filmnézéshez, beszélgetéshez ugyanúgy ideális, mint körettel ebédre.

Hozzávalók:

> 50 dkg zöldbab
> 15 dkg liszt
> 15 dkg zsemlemorzsa
> 2 db tojás
> só
> olaj a sütéshez

A mártogatóshoz
> 10 dkg sajt
> 2 dl sör
> 3 dl tej
> 2 evőkanál vaj
> 1 evőkanál liszt
> só
> bors
> szerecsendió

Elkészítés:

A zöldbabot tisztítsd meg, a végeit csípd le, mosd meg. Rakd enyhén sós, lobogó vízbe, és főzd körülbelül hét percig. Szűrd le és csepegtesd le. Várd meg, míg kihűl, majd panírozd be a hagyományos módon. Először forgasd meg lisztben, majd felvert tojásban, végül pedig zsemlemorzsában. Tedd felforrósított olajba, és süsd minden oldalát ropogósra pár perc alatt. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.

A mártogatóshoz a vajat olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet, és kis lángon kezdd pirítani. Amikor habzik, öntsd hozzá a meleg tejet és a sört. Fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval, majd kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, és a reszelt sajtot is rakd hozzá. Ha a sajt elolvad, még chilivel is feldobhatod, majd zöldbabbal együtt kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések