Ha nyár, akkor zöldség minden mennyiségben! A cukkinitől a zöld paradicsomig szinte mindent kiránthatsz, így akár a zöldbabot is. A sörös-sajtos mártogatós még extrábbá teszi a ropogós, ízletes fogást. Filmnézéshez, beszélgetéshez ugyanúgy ideális, mint körettel ebédre.
Hozzávalók:
> 50 dkg zöldbab> 15 dkg liszt
> 15 dkg zsemlemorzsa
> 2 db tojás
> só
> olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
> 10 dkg sajt
> 2 dl sör
> 3 dl tej
> 2 evőkanál vaj
> 1 evőkanál liszt
> só
> bors
> szerecsendió
Elkészítés:
A zöldbabot tisztítsd meg, a végeit csípd le, mosd meg. Rakd enyhén sós, lobogó vízbe, és főzd körülbelül hét percig. Szűrd le és csepegtesd le. Várd meg, míg kihűl, majd panírozd be a hagyományos módon. Először forgasd meg lisztben, majd felvert tojásban, végül pedig zsemlemorzsában. Tedd felforrósított olajba, és süsd minden oldalát ropogósra pár perc alatt. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.A mártogatóshoz a vajat olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet, és kis lángon kezdd pirítani. Amikor habzik, öntsd hozzá a meleg tejet és a sört. Fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval, majd kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, és a reszelt sajtot is rakd hozzá. Ha a sajt elolvad, még chilivel is feldobhatod, majd zöldbabbal együtt kínáld.
0 Megjegyzések