A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rengeteg kár keletkezett: több száz helyszínre riasztották a tűzoltókat az ítéletidő miatt

A hirtelen felgyülemlett esővíz szivattyúzásához kérték legtöbbször a tűzoltók segítségét a hétfői vihar miatt, de több helyen vezetékeket is leszakított a viharos szél - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője.

Dóka Imre közleménye szerint mintegy négyszáz helyszínre kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. A legtöbb beavatkozás Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében volt, de a fővárosban is többször riasztották a tűzoltókat a viharos szél és a felhőszakadás miatt. Vas megyében, Kenéz településen egy lakóház tetejét rongálta meg a viharos szél, az épület lakhatatlanná vált, az ott lakók elhelyezéséről gondoskodtak - írta.

A katasztrófavédelem azt kéri, hogy mindenki figyelje a meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseit, előrejelzéseit, lehetőség szerint senki ne parkoljon a viharos szélben fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjen. Ha leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert látnak, jelezzék azt a 112-es segélyhívón - olvasható a közleményben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések