A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendkívüli ülést hívott össze az ellenzék, de minden bizonnyal nagyon rövid ülés lesz

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének napirendi javaslatáról küldött ki leveleket az Országgyűlés sajtóirodája.

Az ülésre hétfőn, augusztus 3-án kerül sor, ellenzéki (DK-s) kezdeményezésre. Az ülés tervezett napirendi pontjai között szerepel az Európai Tanácsban július 21-én elfogadott megállapodás, vagyis a hétéves uniós költségvetés és a helyreállítási alap.

Ez az a költségvetés, ami után Orbán azt mondta, nagyon boldog hét év után elé nézünk, majd ezt megfejelte pénteki rádióinterjújában azzal a mondattal, hogy

a nagy fenét kapunk mi pénzt az EU-tól, az a pénz jár nekünk.

Mivel a Fidesz jelezte, nem mennek el az ülésre, az nem lesz határozatképes, így hamar vége lesz és nem fognak vitázni a Brüsszelben történtekről. (Ahogyan nagyon hamar vége lett annak a rendkívüli ülésnek is ugyanebből az okból, amit a klímaválság ügyében hívott össze az ellenzék.)

„A baloldal a parlamentben akar cirkuszolni a brüsszeli veresége után” – reagált Kocsis Máté, aki szerint a baloldal az uniós költségvetési tárgyalásokból sem tanult semmit. „Miután hazugságokat terjesztettek Magyarországról, és azt akarták, hogy hazánk rosszabbul járjon, most a magyar parlamentet próbálják cirkusszá változtatni” – írta Kocsis, majd hozzátette, ebben a kormánypártok nem vesznek részt.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, a miniszterelnök az öt tárgyalási nap alatt 3 milliárd euróval többet szerzett az országnak annál, mint ami a korábbi, igazságtalan javaslatban szerepelt és visszaverte azt a zsarolási kísérletet, hogy a pénz felhasználását elfogult politikai feltételekhez kössék.

Kocsis elmondta, ez siker minden magyar számára. „A hazai baloldal ezt viselje el, hagyjon fel a Magyarország ellen folytatott politikával és ne cirkuszoljon.”

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések