A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Helikopter Pikó annyira lepusztította Józsefváros közbiztonságát, hogy a saját gyerekét is megtámadták

A VIII. kerület polgármestere egy lakossági fórumon ismerte el, hogy az utóbbi időben romlott a közbiztonság Józsefvárosban.

Saját bőrén tapasztalta meg Pikó András, józsefvárosi polgármester a közbiztonság romlását a VIII. kerületben. A polgármester egy napokban tartott lakossági fórumon elárulta, hogy egyik gyermekét megtámadták egy kerületi utcában. Pikó, úgy tűnik, észbe kapott, októberben közbiztonsági kerekasztal-fórumot tart az önkormányzat – írja péntek délután a Magyar Nemzet.

Az eseményről egy lakossági fórumon derült fény, ahol a polgármester elismerte, hogy az utóbbi időben romlott a közbiztonság. A fórumról a Hírnyolc.hu tudósított.

A lap cikkéből kiderül: a közbiztonság témáját egy helyi lakos hozta fel, aki szerint tarthatatlan állapotok uralkodnak a kerületben, ahol a hajléktalanok száma megugrott és egyesek kifejezetten agresszíven viselkednek.

Pikó szerint „valami megváltozott”. Szerinte azonban ez nem csak a VIII. kerületre igaz, hanem egész Budapestre.

„A polgármester a járvány számlájára írná a közbiztonság romlását. Ahogyan azt is, hogy több hajléktalan van az utcákon. Állítása szerint a jelenséget kétféleképpen kezeli az önkormányzat. Szerződtek az egyik hajléktalanellátóval, akik utcai segítő szolgálatot teljesítenek majd. Másrészt felvették a kapcsolatot Budapest rendőrfőkapitányával és a kerületi rendőrkapitánnyal is. Mint fogalmazott: ebben az ügyben a rendőrség kikerülhetetlen. A Polgármesteri Hivatalhoz tartozó közterület-felügyelőknek ugyanis nincs mindenre jogosítványa: olyan ügyben járhatnak el, mint például az utcai italozás” – olvasható a Hírnyolc.hu tudósításában.

A beszélgetésen a polgármester azt is bejelentette, hogy október elsején megalakul a Józsefváros közös biztonságáért kerekasztal, ami havi szinten fog ülésezni, és a kerületi közbiztonsági kérdéseket fogják ott megbeszélni. A témák között lesz a droghelyzet is, amellyel elsőként foglalkoznak majd.

Ezek szerint mindenki hülye, csak ő helikopter. 



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések