A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Öt sértettet is elkábított, hogy kirabolja őket, az egyikük bele is halt a gyógyszermérgezésbe

Fővárosi Főügyészség indítványa szerint leghamarabb tizennyolc év után szabadulhatna.

A vádirat szerint a vádlott, egy ötvennégy éves férfi a 2018-as évben rendszeresen úgy szerzett meg értékeket, hogy régebbi vagy alkalmi ismerőseit elkábította egy gyógyszerhatóanyaggal. A férfi a vegyszert italba keverte, majd azzal kínálta meg ismerőseit, s az öntudatlan állapotba került személyek készpénzét és mobiltelefonját eltulajdonította. A vádlott öt alkalommal fosztott így ki másokat, ám az egyik eset azonban tragédiával végződött. A férfi egy ideig egy időskorú sértettnél lakott, ahol egy másik bérlő lakrészébe besurranva lopott. Emiatt a lakást el kellett hagynia, de az idős bérbeadót később rendszeresen látogatta, mígnem elhatározta, hogy őt is kirabolja. A vádlott üdítőbe kevert bódítószert, azzak kínálta meg a sértettet, majd amikor az magatehetetlenné vált, az értékeit elvitte. Ám az idős sértett nem tért magához, hanem néhány órán belül elhunyt.

A Fővárosi Főügyészség a terhelt, mint erőszakos, többszörös visszaeső ellen halált okozó testi sértés és más bűncselekmények, köztük időskorú sértett sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – halmazati büntetésként – ítélje letöltendő fegyházbüntetésre a vádlottat és a törvény kötelező rendelkezése alapján állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A bűncselekmények a terhelt előéletére és a halmazatra figyelemmel akár húsz év szabadságvesztéssel is büntethetők. Az ügyészség indítványozta, hogy abban az esetben, ha a vádlott az előkészítő ülésen a vád tárgyát képező bűncselekmény vonatkozásában teljes körűen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság ítélje tizennyolc év fegyházra és tizenöt évre tiltsa el a közügyektől.

A vádlott korábban letartóztatásban volt, jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések