A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagy nehezen, de megtalálták Merkel utódját a német szociáldemokraták

Olaf Scholz lesz a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje a 2021-es szövetségi parlamenti választásokon – jelentette be a Kereszténydemokrata Unióval (CDU) és a Keresztényszociális Unióval (CSU) nagykoalícióban kormányzó baloldali párt társelnöke, Saskia Esken hétfőn a Twitteren.

Olaf Scholz pénzügyminiszterként és alkancellárként tevékenykedik az Angela Merkel vezette kormányban. Az SPD politikusa a bejelentés után azt írta a Twitter-oldalán, hogy „nagyszerű, fair és sikeres kampányban” reménykedik.

Németországban várhatóan 2021 őszén tartanak szövetségi parlamenti választásokat, amelyeken megválasztják Angela Merkel utódját. A kancellár már korábban közölte, hogy jelenlegi, negyedik mandátuma lesz az utolsó – az utódlása pedig eddig problémásnak tűnt.

Olaf Scholz jelölése meglehetősen érdekes az aktuális helyzetben, a német sajtó szerint ugyanis már 2019 februárjában tudhatott a könyvelését következetesen meghamisító fintech óriáscég, a Wirecard ügyeiről, amelynek botránya júniusban rázta meg a német piacot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések