A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már 17-en fertőződtek meg koronavírussal Pápán: bezártak egy óvodát, óvónők és gyerekek kerültek karanténba

Dr. Áldozó Tamás polgármester szerdán arról számolt be, hogy hat pápai és három Pápa környéki lakosnak pozitív lett a koronavírus tesztje, így már összesen 17 pozitív esetről tudnak. Számos teszt viszont még kiértékelés alatt van.

Áldozó tájékoztatása szerint az erzsébetvárosi óvoda egyik óvónőjénél igazolták a vírus jelenlétét. Az óvodában ezért rendkívüli intézkedést vezettek be: az intézményt bezárták és megkezdték a fertőtlenítést. Mint kiderült, a koronavírussal fertőzött óvónő múlt héten részt vett egy értekezleten, ahol több óvodai dolgozó is jelen volt. Ők és további 20 óvodás gyermek jelenleg is karanténban van.

A pápai idősotthon egyik dolgozójának hétfőn lett pozitív a koronavírustesztje, emiatt a Teveli úti intézmény összes lakóján és dolgozóján elvégezték a tesztet. Áldozó Tamás tájékoztatása szerint az elküldött minták közül egy bent lakó idős férfi esetében pozitív lett a minta. A férfi tünetmentes, de elővigyázatosságból az ajkai kórházba szállították. A többi ápolt és dolgozó mintája viszont negatív lett.

A polgármester elmondta, folytatódnak a kontaktkutatások, több tucatnyi minta jelenleg is ellenőrzés alatt van, ezért készülnek arra, hogy ha szükséges, más önkormányzati intézményben is rendkívüli intézkedéseket hajtsanak végre - írja az InfoPapa.hu.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések