A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Macron: semmi értelme lezárni a határokat az országok között

Miközben Franciaországban új sebességgel terjed a koronavírus-járvány, megszólalt Emmanuel Macron elnök a lehetséges védekezési eszközökről.

A kötelező maszkviselés általánossá tételéről remélik a döntéshozók a járvány egyre fokozódó terjedésének megfékezését.

“A maszkviselés észszerű kényszer, amelyet egy ideig el kell fogadnunk” – mondta pénteken Emmanuel Macron államfő egy párizsi gyógyszergyárban tett látogatásán. “Önökhöz hasonlóan én sem szeretek maszkot hordani, zavaró, kényelmetlen” – ismerte el az elnök.

“De a legrosszabb az lenne, ha most hagynánk a vírust gyorsabban terjedni, és ez elkerülhetetlenül újabb karanténokhoz, és a termelés leállásához vezetne” – hangsúlyozta Macron.

A francia elnök európai koordinációt sürgetett az utazási korlátozások újbóli bevezetését illetően.

Semmi értelme lezárni a határokat országok között, amikor az aktív terjedési övezetek jól beazonosíthatók.

Inkább közös módszert kell alkalmazni az aktív terjedési övezetek megállapítására, és azok kezelésére egy-egy országon belül” – hangsúlyozta a francia elnök.

Macron szerint “van még mit tenni a koordináció javítására. Ezen fogunk dolgozni a következő napokban” – jelezte a köztársasági elnök, arra kérve az uniós országokat, hogy ne ismételjék meg a témában a márciusi tévedéseket”. “Kontra-produktív és főleg nem hatékony a vírus és a terjedése elleni küzdelemben” – mondta a francia elnök.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések