Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Lila hagymás, fetás paradicsomsaláta: az öntettől lesz különösen finom

Hozd ki a legtöbbet a paradicsomsalátából! Néhány egyszerű hozzávalótól fantasztikus lesz.

A paradicsomsaláta kiváló kísérő különféle sült húsokhoz. Sőt, ez a változat olyan gazdag, hogy pirítóssal akár könnyű vacsora is lehet. Használj többféle színű, piros és sárga paradicsomot, ám a leglényegesebb, hogy érett és édes legyen. A sós feta tökéletesen harmonizál vele.

Hozzávalók:

60 dkg koktél paradicsom
20 dkg feta sajt
1 db lila hagyma
5 cl olívaolaj
3 cl citromlé
1 ág bazsalikom

bors

Elkészítés:

A paradicsomokat alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Vágd cikkekre, majd rakd egy tálba. A lila hagymát pucold meg, és szeleteld fel ízlés szerint, majd tedd a paradicsomhoz, a tetejére pedig morzsolj feta sajtot.

Az öntethez az olívaolajat keverd össze a citromlével, a sóval, a borssal. Ha túl savanykás, dobj hozzá kevés cukrot. Locsold a paradicsomos keverékre, majd óvatosan forgasd össze. Lefedve tedd a hűtőbe 30 percre, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések